Brit toplista: Outriders a házban

Befutott a brit dobozos játékeladások előző heti összesítése. A húsvéti akcióknak köszönhetően a FIFA 21 került a lista élére, de tisztességes helyezést szerzett magának a frissen debütáló Outriders is.

A People Can Fly és a Square Enix kooperatív looter-shootere csupán a hatodik helyezést érte el a brit toplistán, de érdemes kihangsúlyoznunk, hogy a heti összesítés csupán a fizikai, lemezes kópiákat számolja. Az ilyen módon összesített adatok szerint az eladások 52 százalékát a PS5-ös, a 31 százalékát pedig a PS4-es változat adta ki, a maradék 17 százalék pedig az Xbox-konzolcsaládon belül oszlott meg. A digitális piacon azonban vélhetően jóval nagyobb népszerűségnek örvend a játék, hiszen ide tartoznak a PC-s verziók, illetve az Xbox Game Pass előfizetéséhez tartozó konzolváltozat is.

A húsvét érkezésével számos nagyobb leárazásba is belefuthattak a vásárlók, ez pedig nyilvánvalóan meglátszik az eladásokon is. Így vehette át az első helyet a FIFA 21, amely korábban egy pillanatra még a top 10-es listáról is lekerült, az előző héten azonban 81 százalékos ugrásnak örülhetett. Mindeközben az előző hét nyertese, a Monster Hunter Rise a negyedik helyre csúszott, miután 74 százalékot estek az eladásai a premier után.

  1. FIFA 21
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  4. Monster Hunter Rise
  5. Mario Kart 8 Deluxe
  6. Outriders
  7. Ring Fit Adventure
  8. Super Mario 3D All-Stars
  9. Assassin's Creed: Valhalla
  10. Minecraft (Switch)
3 komment - szólj hozzá!