E3 2021: Teljesen ingyenes lesz a digitális expó

Az Entertainment Software Association az imént elárulta az első részleteket az idei E3-ról, amit rendhagyó módon kizárólag online tartanak meg. A korábbi hírekkel ellentétben az expó teljesen ingyenes lesz.

Az E3 mögött álló Entertainment Software Association bejelentette, hogy az idei expót június 12-15. között rendezik meg, és az előzetes híreknek megfelelően kizárólag digitális formában tartják meg. A szervezők azt is leszögezték, hogy az esemény teljesen ingyenes lesz: korábban lehetett arról hallani, hogy fizetős tartalommal is készülnének, de úgy tűnik, erről végül letettek.

Az ESA már az első résztvevőkről is említést tett, eszerint a digitális esemény mögé beállt a Nintendo, az Xbox, a Capcom, a Konami, a Ubisoft, a Take-Two Interactive, a Warner Bros. Games és a Koch Media is. Habár a szervezők szerint további nevekre is számíthatunk majd, egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a Sony és az Electronic Arts már-már a megszokott módon a hiányzók listáját gyarapítja majd.

A tavalyi E3 a koronavírus-járvány miatt elmaradt, az ESA digitális eseménnyel sem készült akkor. Noha a vakcinák miatt idén nyárra valamivel jobb lehet a helyzet, úgy tűnik, a szervezet a biztos utat választotta a kizárólag online elérhető eseménnyel, és csak 2022-ben térne vissza a megszokott formában - szemben például a Gamescommal, amit hibrid módon szeretnének megtartani augusztusban.

3 komment - szólj hozzá!