PC-n is nagyot futott a Death Stranding

Bármennyire is megosztó legyen, a Death Stranding számszerűsített sikereivel nehéz vitába szállni. Az egykori PlayStation-exkluzív futárszimulátor PC-s változata 23 millió eurót hozott a konyhára fél év alatt.

A 505 Games anyavállalata, a Digital Bros nyilvánosságra hozta a 2020-as év második félévére vonatkozó üzleti jelentését, így többek közt megtudhattuk azt is, hogy a kiadó melyik PC-s címei remekeltek a legjobban. A vaskos összesítés tizennyolcadik oldalán szereplő listára érdemes egy pillantást vetni, hiszen abból kiderült, hogy Hideo Kojima narratív kalandja, a Death Stranding alig fél év alatt 23 millió eurót hozott a konyhára a platformon annak ellenére, hogy a lista élén álló játék azt megelőzően komoly köröket futott már PlayStation 4-en is.

Mindezt azért érdekes igazán, mivel a Death Stranding már a megjelenése napján erősen megosztotta mind a kritikusokat, mind pedig a játékosokat. Nekünk nagyon tetszett az alkotás, és ezt a véleményt sokan mások is osztották az eredeti megjelenése napján, később pedig a PC-s port kiadásakor viszont játékosok tömegei háborogtak a bizarr történet és az annál is szokatlanabb játékmenet miatt. Akárhogy is legyen, a nap végén a játék mindkét platformon anyagi sikernek bizonyult.

A Digital Bros jelentésén egyébként feltűnik többek közt a Control is, amely 16 millió eurót hozott a 2020 decemberével záródó félévben, az Assetto Corsa, amely majdnem 9 millióval zárt, illetve a Ghostrunner is, amely éppen csak lecsúszott a 7 millió eurós mérföldkőről - ez utóbbi szintén szép teljesítmény, hiszen a cybernindzsa kalandja az összesítés lezárásakor csupán bő egy hónapot töltött a piacon.

19 komment - szólj hozzá!