A Six Days in Fallujah betiltását követeli a CAIR

Egy muszlim polgári jogi szervezet, a CAIR (Council on American-Islamic Relations) ezúttal is bojkottálná a kényes témát feldolgozó Six Days in Fallujah-t, és arra kéri a nagyobb kiadókat, hogy tiltsák le a játék megjelenését.

Nem nagy meglepetés, hogy akárcsak tíz évvel ezelőtt, most is tiltakoznak a Six Days in Fallujah debütálása miatt. A nemrég újból bejelentett FPS megjelenése ellen ezúttal a washingtoni székhelyű Council on American-Islamic Relations adott ki egy közleményt, amiben nemes egyszerűséggel "arabgyilkoló-szimulátornak" nevezte a játékot.

"A videojátékiparnak be kell fejeznie a muszlimok dehumanizálását. Az olyan játékok, mint a Six Days in Fallujah egyetlen célja az, hogy dicsőítsék az erőszakot, ami iraki civilek százainak életét követelte, hogy igazolják az iraki háború létjogosultságát, valamint hogy támogassák a muszlimellenes nézeteket egy olyan korban, amikor a muszlimellenes bigottság emberi életeket fenyeget" - nyilatkozta a CAIR szóvivője, Huzaifa Shahbaz.

A szervezet emellett még külön megkérte a Sonyt, a Microsoftot és a Valve-ot, hogy lépjenek vissza a Six Days in Fallujah kiadásától a platformjaikon, ami a legutóbbi hírek szerint még az idén esedékes lenne PC-re és konzolokra.

11 komment - szólj hozzá!