A Six Days in Fallujah betiltását követeli a CAIR

  • Írta: Baloo
  • 2021. április 9.
  • Hír
Link másolása
Egy muszlim polgári jogi szervezet, a CAIR (Council on American-Islamic Relations) ezúttal is bojkottálná a kényes témát feldolgozó Six Days in Fallujah-t, és arra kéri a nagyobb kiadókat, hogy tiltsák le a játék megjelenését.

Nem nagy meglepetés, hogy akárcsak tíz évvel ezelőtt, most is tiltakoznak a Six Days in Fallujah debütálása miatt. A nemrég újból bejelentett FPS megjelenése ellen ezúttal a washingtoni székhelyű Council on American-Islamic Relations adott ki egy közleményt, amiben nemes egyszerűséggel "arabgyilkoló-szimulátornak" nevezte a játékot.

"A videojátékiparnak be kell fejeznie a muszlimok dehumanizálását. Az olyan játékok, mint a Six Days in Fallujah egyetlen célja az, hogy dicsőítsék az erőszakot, ami iraki civilek százainak életét követelte, hogy igazolják az iraki háború létjogosultságát, valamint hogy támogassák a muszlimellenes nézeteket egy olyan korban, amikor a muszlimellenes bigottság emberi életeket fenyeget" - nyilatkozta a CAIR szóvivője, Huzaifa Shahbaz.

A szervezet emellett még külön megkérte a Sonyt, a Microsoftot és a Valve-ot, hogy lépjenek vissza a Six Days in Fallujah kiadásától a platformjaikon, ami a legutóbbi hírek szerint még az idén esedékes lenne PC-re és konzolokra.

11.
11.
Ooorky
#10: 113 és 76 éve volt.
Falluja ostromai 17 és 5 éve...
10.
10.
hedzsooo
#9: Persze, az 1. és a 2. világháború alatt sem voltak ártatlan civilek, meg az összes német náci volt...

A játék még ki sem jött. Amit pedig eddig a készítői elárultak róla, az az, hogy pont nem terroristák százait fogod hipp-hopp benne kinyírni...
9.
9.
Ooorky
Az a probléma, hogy igazuk van.

Fallujah volt a 2003-as iraki háború egyetlen komoly hadszíntere, ahol ártatlan civilek ezrei haltak meg, bombázások, a temetelen halottakból terhedő járványok stb. miatt , még friss seb.
És ez a játék úgy állítja be, mintha egy marék amerikai katona terroristák százait mészárolta volna le szemtől szemben, megmentve vele a világot.
8.
8.
Obi Wan Kenobi
3 óra után egy ilyen undorító vallás- és embergyűlölő komment itt tud maradni?
7.
7.
Obi Wan Kenobi
#6: Ezt remélem nagyon hamar moderálják :D
6.
6.
mondják ezt a muszlimok, akik alapvetően egy fasiszta programmal működnek
agyban a vallásuk miatt, és átlag-ikújuk olyan 60 körül lehet. Én inkább minden shooterbe muszlimokat raknék hentelni ellenfélnek, annyit is ér az egész iszlám vallás.
4.
4.
Én, az alienek szóvívője, meg azt követelem, hogy szedjék ki visszamenőleg az összes játékból az alieneket, mert tiszta anti-alien propaganda megy és mindig csak írtják őket.
3.
3.
hedzsooo
#1: Vki lopta crytek fiokjat...? :)
2.
2.
hedzsooo
1. Amit eddig a keszitok elarultak rola, az pont a szoges ellentete annak, mint amire ezek a jatek ellen tuntetok hivatkoznak.

2. Ugy fair, ha betiltjak az osszes haborus tartalmu jatekokat, amik valos tortenelmi esemenyekbol, helyszinekbol merit.... Mar kb. ezt lehetetlennek tartom.

3.Ne lehessen naluk hivatalos formaban letolteni/beszerezni, + jatszani, vmi regio-zaras megoldassal... (Ennek sem lenne sok ertelme de na.:)))

4. Mar megint a videojatekokat demonizaljak, pedig a videojatekok elott is ugyanugy dultak a haboruk vilagszerte de hat kell vmi ami eltereli a valos problemakrol a figyelmet...

5 .Biztosan lehetne + felsorolni 1 rakas dolgot h miert marhasag az ilyen de meg az idot tolteni is vele bun.
1.
1.
crytek
Debilek, nem a játékokkal kéne foglalkozni
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...