Valószínűleg már sosem készül el a Days Gone 2

Hiába szerették a játékosok a Days Gone-t, a kritikusok között nem aratott osztatlan sikert a Bend Studio játéka, és most a Bloomberg egyik friss cikke szerint nagyon úgy néz ki, hogy a Sony végleg kukázta az esetleges folytatás lehetőségét.

Miközben a Days Gone a PS Plus áprilisi kínálatát erősíti, és Deacon St. John már száguldozik motorján a PC-kre is, sajnos ezzel együtt rossz hírek is érkeznek a zombis játék háza tájáról. A Bloomberg nemrég publikált cikkéből - ami azt is megemlíti, hogy elvileg már készül a The Last of Us remake-je PS5-re - kiderült, hogy valószínűleg felesleges várnunk a Days Gone 2-re.

Jason Schreier szerint ugyanis több belsős forrás is állítja, hogy a Bend Studio szívesen készített volna egy folytatást Days Gone-hoz, a Sony azonban végül lelőtte a projektet az első rész fogadtatására és a túl hosszúra nyúlt fejlesztési időre hivatkozva. A fejlesztőcsapat egyik részét ezután átcsoportosították a Naughty Dog berkein belül készülő multiplayer projektre (nagy valószínűséggel a The Last of Us: Part II többjátékos szegmensére), a másik csapatot pedig segédstúdiónak osztották be egy új Uncharted-játék munkálataihoz - szintén a Naughty Dog felügyelete mellett.

Az utóbbiból végül nem lett semmi, a Bend Studio vezetősége ugyanis attól félt, hogy egyszer csak beolvasztják majd őket a kaliforniai fejlesztőbrigádba. Ezért kérésükre egy új játékon kezdtek dolgozni, amire Schreier szerint a Sony az áldását adta - viszont az idáig még be nem jelentett projekt biztos, hogy nem a Days Gone folytatása lesz.

67 komment - szólj hozzá!