Újra megmutatta magát az Age of Empires IV

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 10.
  • Videó
Link másolása
Az ígéreteknek megfelelően a Microsoft ma újra megmutatta az Age of Empires negyedik részét. Egy hosszabb gameplay videót és egy adag részletet kaptunk a várva-várt folytatással kapcsolatban.

Az Age of Empires IV idén ősszel jelenik majd meg PC-re, ahol a Windows Store és a Steam kínálatában egyaránt elérhető lesz, és természetesen az Xbox Game Pass-előfizetésünkkel is kötetlenül játszhatjuk. A Microsoft és a Relic Entertainment egy hosszabb gameplay kedvcsinálóval készült ma estére a játékból, ezt láthatjátok alább:

A valós idejű stratégia négy kampánnyal érkezik majd, ezek közül a normannokat erősítették meg egyelőre a készítők, amelyben Hódító Vilmos oldalán tesszük meg az első lépéseket, hogy megszerezzük Anglia koronáját. Részesei lehetünk a hastingsi csatának, Harold legyőzésének, majd a király utódait is végigkísérhetjük a harcaik során.

Az Age of Empires IV egyébként nyolc civilizációt vonultat fel, a gameplay videó az angolok, a mongolok, a kínaiak és a Delhi Szultanátus erejéből ad egy kis ízelítőt, valamint azt a négy korszakot is szemügyre vehetjük közelebbről, amelyek mentén fejlődhetünk majd a választott frakciókkal. Egy új mechanika is megvillantotta magát a felvételen: az erdők bizonyos részein elrejthetjük az egységeinket, hogy váratlanul üthessünk rajta az ellenfeleinken.

Azért a korábbi részek rajongói sem maradnak újdonságok nélkül. Az Age of Empires II: Definitive Edition nyáron kapja meg a Kelet-Európába kalauzoló Dawn of the Dukes kiegészítőt, és kooperatív mód is várható a játékhoz, míg a harmadik rész definitív kiadásához április 13-án érkezik az első nagyobb frissítés, méghozzá az Egyesült Államok civilizációjával a főszerepben. A kiegészítő ingyenesen is beszerezhető lesz limitált ideig, ehhez egy új kihívássorozatot kell teljesíteniük a játékosoknak.

8.
8.
bitbandita
Hát nem tudom. Szerintem a Spellforce még jobban néz ki. Azok a nyílvesszők meg nagyon otrombák.
7.
7.
crytek
#6: Ez a kinézek kb semmit nem változott az age of 3 óta.. kb atom minimált..az min is futott??

Azóta vannak 16magos/32 szálas procik 30xx-es 6800-as VGA-k...simán megoldható lenne

Ez pl olyan nagy elvárás lenne 2021-ben? https://youtu.be/eIELghFcWvY így legyen pl a fizika és maradjon is ott a törmelék? Szerintem ennek alapnak kellene lennie évek óta. Elég sokat toltam az age ofokkal anno nincs ott annyi épület hogy megfogja ez a mai gépeket.
6.
6.
Daniel21
#3: Milyen jól megis zabálnák a RAM-ot... Igaz, kár hogy nem csinálják ezt. Mondjuk egy Cryengine xy verzóban adnák ki, ahol nem tűnnének el a holtak,vérnyomok,törmelékek... az animációk olyanok lennének hogy na (hihetetlenűl baxó)! 10 Fps-el boztos lenne kedve mindenkinek játszani vele. Lehet még palacsintát is süthetsz a gépeden, szóval multifunkcionális fícsőr lenne a játékban! :D
5.
5.
manderel
#4: Az új Strongholdban van free building opció. Ott csak építeni kell, nem zargat senki. Ebben is lehetne valami ilyesmi játékmód.
4.
4.
Mikeee
A második rész a kedvencem. Abban csak építeni szerettem, harcolni nem. Volt valami lehetőség, hogy szövetségre lehetett lépni és így békén hagyott az ellenség. Jó lenne ha a negyedik részben is lenne ilyen opció.
3.
3.
crytek
Érdekes hogy rts-ben nem nagyon akarnak arcleszakító grafikát...
Pedig mekkora feeling lenne ha ott maradna a pályán a lerombolt várak/házak törmeléke meg minden és mindent értelmes grafikával..
2.
2.
Anti4730
Szornyunek tunnek a harcok, nagy kar hogy megszunt az essemble studios, ok valahogy mindig meg tudtak oldani hogy ne tunjon benanak a harc.
1.
1.
manderel
A környezet kifejezetten pofás, és a városépítős rész is tetszik. Viszont azokkal a borzalmas animációkkal kezdhetnének már valamit, főleg a katonáknál harc közben.. A Stronghold széria sem túl jó ebben, de ez a látottak alapján azt is alul fogja múlni, legalábbis ilyen téren.
Összességében azért jónak és szórakoztatónak tűnik, mindenképp kipróbálom majd.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...