Hatalmas veszteséget termel az Epic Games Store

Egy bírósági okiratból derült ki a múlt héten, hogy brutálisan nagy veszteséget termel az Epic Games Store az ingyenesen kínált játékok és az exkluzivitási megállapodások miatt, de Tim Sweeney nem aggódik emiatt.

Hiába növekszik évről évre a népszerűsége az Epic Games Store-nak az ingyenes játékoknak köszönhetően, pont az említett ajándékok és a különböző ideiglenes exkluzivitási megállapodások miatt brutálisan nagy veszteséget termelt az elmúlt két esztendőben az áruház.

Néhány nappal ezelőtt ugyanis egy bírósági okiratból kiderült, hogy az Epic Games Store 2019-ben 181 millió dolláros, 2020-ban pedig 273 millió dolláros veszteséget hozott össze. Az Epic szerint azonban az eladott játékok árából szedett 12 százalékos részesedés elég arra, hogy a digitális bolt működését fedezni tudják, illetve Tim Sweeney, a cég fejese, szintén úgy látja, hogy megéri belepakolni a dollármilliókat a projektbe.

Sweeney véleménye szerint az Apple veszteségként próbálja beállítani ezt az összeget, de szerinte erre az invesztálásra igenis szükség van, ha a jövőben egy profitáló vállalkozást szeretne az ember - legyen szó egy gyárról, egy áruházról vagy akár egy játékról.

43 komment - szólj hozzá!