Hiánycikk lehet idén a Nintendo Switch is

A PlayStation 5, az Xbox Series X és a videokártyák mellett a Switchet is elérheti az év második felében a félvezetőhiány, és akkor a hibrid konzolt is jóval nehezebb lesz majd megtalálni a boltok polcain, mint jelenleg.

Nem fogják a szívükbe zárni a játékosok a 2020-as és 2021-es évet, hiszen nem elég, hogy a szűkös videokártya-kínálat miatt az egekbe szöktek a GPU-k árai, de PlayStation 5-öt vagy Xbox Series X-et sem épp a legkönnyebb dolog beszerezni. A Nintendo egyelőre megúszta ezt a kényes helyzetet, viszont a cégóriás vezetője szerint (via VGC) ez lehet, hogy idén megváltozik.

Shuntaro Furukawa elmondta, hogy jelenleg még nincs problémájuk a Switch gyártásával, de ha a félvezetőhiány 2021 második felében sem oldódik meg, akkor több mint valószínű, hogy a hibrid konzol ugyanolyan hiánycikk lesz majd, mint a Sony vagy a Microsoft újgenerációs gépei.

A Nintendónak ez különösen nagy probléma lehet, amennyiben igazak a pletykák, és az idei év végén valóban egy erősebb Switch-modellt szeretne majd a piacra dobni.

2 komment - szólj hozzá!