HWSW: A Sony is streamingszolgáltatást indított

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 13.
  • Bejelentés
Link másolása
Újabb taggal gyarapodott a streamingszolgáltatók száma, múlt hét óta ugyanis már a Sony is kínál filmes tartalomszolgáltatást - írja nagytestvérünk, a HWSW. A Bravia Core csak a cég bizonyos tévékészülékeivel érhető el.

A kvázi konkurensekkel szemben jelentős különbség, hogy a Bravia Core kizárólag a japán vállalat drágább, Bravia XR televízióival használható, legalábbis egyelőre. A szolgáltatás 4K (HDR) felbontású, veszteségmentes minőséget ígér a Pure Stream márkanéven emlegetett technológiának hála. Utóbbi 30-80 Mbps bitrátájú anyagot képes kezelni, ami (papíron) felülmúlhatja bizonyos 4K Blu-ray-kiadások minőségét, nem utolsó sorban pedig legalább 115 Mbps letöltésre képes, stabil internetkapcsolatot kíván. A filmek hangsávja DTS kódolású.

Első körben nagyjából mintegy 300 darab film került a kínálatba, olyan újabb húzócímekkel, mint a Venom, a Ghostbusters, vagy épp a Blade Runner 2049. A Sony a klasszikusok kedvelőire is gondolt, így többek között a Groundhog Day, a Man in Black, valamint a Charlie's Angels is a kínálat része, a feljebb ecsetelt minőségben. A japán vállalat állítja, a filmeket kifejezetten Bravia XR készülékekre keverték újra és optimalizálták, bizonyos esetekben pedig még a képarányhoz is hozzányúltak, hogy a videó igazodjon a 16:9-es panelekhez.

Labdába rúghat a piacon? További részletek a HWSW cikkében!

1.
1.
pmarci66
Épp most kötöttek szerződést a Netflixszel, hogy oda menjenek a filmjeik mozi után, úgyhogy egy ideig nem lesz saját streaming szolgáltatásuk, ez valószínűleg megmarad a tévéikben.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...