Ígéretes VR-mentes mod készül a Half-Life: Alyxhez

Eddig is készültek olyan modok a Half-Life: Alyxhez, amik igyekeztek a hagyományos irányításra átültetni az FPS-t, de sajnos messze voltak az optimális élménytől. Most viszont könnyen lehet, hogy hamarosan ez megváltozik.

Szinte rögtön a játék megjelenése után voltak fanatikusok, akik VR nélkül is játszhatóvá szerették volna tenni a Half Life: Alyxet, azonban sejthető volt, hogy ezeknek a rajongóknak a száma megduplázódik majd, miután a Valve szabadon modolhatóvá tette az FPS-t. Így vagy úgy, az biztos, hogy egy argentin modder - név szerint SoMNst - most minden eddiginél közelebb jutott a játék VR-kasztrálásához:

A Valve nyilván az alapjaitól VR-ra húzta fel a Half Life: Alyxet, ezzel viszont rengeteg játékostól egyben el is vágta a játékot, hiszen a szegényebb országokban (mint például Argentínában) kvázi lehetetlen még az olcsóbb VR-eszközöket is beszerezni. Éppen ezért döntött úgy SoMNst - aki egyébként VR-ban már végigvitte a kalandot, és egy mesterműnek tartja -, hogy elhozza egy szélesebb játékosrétegnek is az Alyxet.

Ez a terv pedig remekül alakul a fenti videó alapján, hiszen ebben a modban már nem akadozik a kép a kamera forgatása közben, és a gunplay animációi is határozottan látványosak a tények ismeretében. SoMNst szeretné a lehető legközelebb hozni a modolt Alyxet a Half Life 2 minőségéhez, ami szerinte egy remek kihívás, habár tisztán látja, hogy jó pár aspektusa jelentősen sérül a VR-ra tervezett lövöldének így a beavatkozás alatt.

9 komment - szólj hozzá!