Mobilokra tart az Apex Legends

A Respawn Entertainment nem szeretné, hogy bármely platformról hiányozzon az Apex Legends, úgyhogy hamarosan elkezdik mobilokon is tesztelni. Nem sima port lesz, hanem egy kifejezetten mobilra szánt játék, ami szellemében hű az eredetihez.

Az Electronic Arts és a Respawn épp a napokban örülhetett annak, hogy már elérték a százmilliomodik játékost is a 2019-ben szinte a semmiből berobbant Apex Legendsben. A fejlesztők számolnak még a free-to-play battle royale diadalmenetének folytatásával: idén végre Switchre is megjelent, most pedig már egy mobilos változaton dolgoznak.

Az Apex Legends Mobile nem szimplán a már elérhető játék portja lesz, hanem egy kifejezetten mobileszközökre elkészített alkotás kellő optimalizációval és a platformhoz igazított irányítással. Olyan szempontból is önálló lesz, hogy a többi változattal nem lesz lehetőség cross-playre, saját Battle Passe lesz, valamint egyedi kozmetikai elemeket is fog tartalmazni, de olyat továbbra sem lehet venni benne, amely előnyhöz juttatná a játékosokat másokkal szemben.

A teszteket még áprilisban megkezdik androidos készülékeken, de egyelőre kicsiben gondolkoznak: csak Indiában és a Fülöp-szigeteken lesz elérhető a tesztváltozat néhány ezer játékosnak. Idővel persze további régiókra és az iOS-re is kiterjesztik ezt majd. Várható megjelenést most nem jelentettek be.

A Respawn természetesen a már létező Apex Legendsről sem feledkezik el: május 4-én jön a következő szezonális frissítés, ami a fejlesztők szerint olyan nagy, hogy a „kilencedik upgrade” helyett kiérdemelte a Legacy alcímet. Az új Stories from the Outlands bepillantást enged az új karakter, Kairi "Valkyrie" Imahara múltjába, aki mellesleg a Titanfall 2 gonoszának, Vipernek a lánya – ezzel is ráerősítve arra, hogy az Apex Legends és a Titanfall jobban összefonódik majd az elkövetkezőkben, ha már egyazon világban játszódnak.

4 komment - szólj hozzá!