Már nem kell Xbox Live Gold a free-to-play multihoz

Már a Microsoft platformjain sem kell fizetnünk ahhoz, hogy free-to-play multiplayer játékokkal játszhassunk, a redmondiak a tesztelést követően a minap engedték el az Xbox Live Gold követelményét az Xboxokon.

Már az Xbox One-on és az Xbox Series-konzolokon játszóknak sem kell fizetniük azért, hogy a free-to-play multiplayer játékokat tolhassák, a Microsoft az elmúlt hetek tesztjeit követően élesben is elengedte az Xbox Live Gold-előfizetés követelményét ezen címek esetében. Ezzel együtt a party chat és a Looking For Groups funkció is ingyenessé vált.

Ha emlékeztek, a Microsoft azt követően döntött úgy, hogy meglépi mindezt, hogy sikertelenül próbálta meg megemelni a Gold-előfizetés árát. A célja az volt ezzel valószínűleg, hogy a Gold előnyeit is magába foglaló Xbox Game Pass Ultimate felé terelje a játékosokat, miután azonban a terveit nem fogadták túl jól a játékosok, visszakozott, sőt bejelentette, hogy a free-to-play játékoknál már nem is lesz szükség az előfizetésre. Ezt egyébként a rivális konzolgyártók már régen bevezették a saját szolgáltatásaik esetében.

5 komment - szólj hozzá!