Nem mondanak le a rajongók a Days Gone 2-ről

A Days Gone-fanok nem akarják elfogadni, hogy a Sony lemondott a Bend Studio zombis játékának folytatásáról, éppen ezért egy petíciót indítottak nemrég, hátha sikerül nyomást gyakorolniuk a cégóriásra.

A következő hónapban PC-re is befut a Days Gone, azonban mégsem boldogok a játék rajongói, hiszen április elején az is kiderült, hogy valószínűleg már sosem készülhet el Deacon St. John második kalandja. Sokan mérgesek a döntés miatt, ezért úgy határoztak, hogy petíciót indítanak a Days Gone 2 megvalósulásáért, amit e sorok írásakor már több mint 84 ezren alá is írtak.

A végső cél a 150 ezer, ami ilyen tempóban akár még össze is jöhet, habár feltételezhetően nem ezen a számon múlik majd, hogy a Sony meggondolja magát, és indokolt legyen a számára egy nagy költségvetésű játékba befektetni.

Egyébként időközben a témával kapcsolatban a játék kreatív direktora és írója, John Garvin (aki már korábban elhagyta a Bend Studio csapatát) szintén hangot adott a véleményének David Jaffe műsorában: "Ha tetszik egy játék, akkor vedd meg teljes áron!" - mondta nem éppen szalonképes szavak kíséretében. "Ne panaszkodj, ha egy játék nem kap folytatást, miután nem kapta meg a támogatást a premierkor" - tette hozzá az úriember.

Garvin azt is elmesélte, hogy nem viselte túl jól, amikor meglátta a Days Gone első negatívabb hangvételű kritikáit - szerinte a Sony világa Metacritic pontszámokról szól, ahol ha a játékod 70 százalék körül mozog, akkor nem sokáig fogsz a jelenlegi pozíciódban maradni.

42 komment - szólj hozzá!