Nem mondanak le a rajongók a Days Gone 2-ről

A Days Gone-fanok nem akarják elfogadni, hogy a Sony lemondott a Bend Studio zombis játékának folytatásáról, éppen ezért egy petíciót indítottak nemrég, hátha sikerül nyomást gyakorolniuk a cégóriásra.
  • Írta: Baloo

Kommentek

#42
#38: Miért kéne, hogy rengeteg újítás legyen benne? A TLOU-ban semmilyen újítás nem volt konkrétan. Zombi OW játékok közt nekem új volt a horda, a csapdák, a jó level design, a műfajra eddig nem jellemző jó történet. A mellékküldetések tényleg elég silányak voltak.

#39.: Megjelenés után pár hónappal játszottam, találkoztam is pl. rengeteg akadással, de ilyennel soha. Pron játszottam, mondjuk olvastam fórumokon alapgépes kollégákat hasonlókra panaszkodni. A Sony unszolására kellett kiadni egyébként, a BS halasztotta volna még fél évet a bugok miatt.
#41
#39: "nemes egyszerűséggel összeomlott hangok és a scriptek még soha sem tapasztaltam"

Memory leak. Ezt a részét remélem javítják a PC-s verzióra, mert ilyen önmegsemmisítő játékokkal játszottam eleget és mocskosul fárasztó. Ilyen volt a beszámolók alapján a CP is PS4-en, de már állítólag javították.
#40
#37: "Az összehasonlítás a CP2077-el pedig nonszensz"

Hát az csak ilyen trollkodás féle volt, hogy direkt a CP-t mondom, amivel max idegesítés és minimum fárasztás, valamint egy kis gondolatébresztő volt a célom. Szerencsére nem is vette senki rossz néven (nagyon helyes).

A játékról azt tudom, hogy jókat hallotam róla olyan embertől is, akinek azért adok a szavára, de más játékosok is jókat írtak. Én nem láttam PS-en a cuccot, nem játszottam vele, de gondolom ott is javították azt, ami az elején, a tesztek idején benne volt. Illetve azért olyan megjelenés lenne illendő PC-n, hogy egyszerűen csak jó és nem bugos, meg 60 fps. Most nem azt mondom, hogy várom a megjelenését, de rajta van a radaromon a vélemények miatt. Horizon is jött a Sony-tól első nap GoG-ra (is), ami nagy szó azért jófejségből. Bár nekem bármelyik másik üzlet is jó, még az Epic is. Úgyhogy vagy hamarosan, vagy pedig később szerintem beszerzem a cuccot és utána az ajánló embereket vagy megkövetem, vagy pedig utól érem.
#39
#37: Hát, én tavaly nyáron vittem végig, amikor már elvileg kigyomláltak minden bugot a játékból, amit csak lehetett. Nos, 3x esett meg, hogy huzamosabb idő után (mondjuk 5-6 óra folyamatban) a játék nemes egyszerűséggel összeomlott. Először a tereptárgyak nem töltöttek be, majd a konkrét környezet ment át egy barna mosott textúrába, végül a hangok és a scriptek is kikapcsoltak. Okés, hogy egy bizonyos idő elteltével jött elő ez a probléma, de ilyet én még soha egy játék esetében sem tapasztaltam, pláne, hogy ez egy exkluzív cím könyörgöm, ráadásul a sokadik javítás után. Ettől függetlenül szerettem, nagyon, ritka, hogy egy játék ilyen ügyesen kezeli az open worldöt. Ez valahogy a PS exeknek amúgyis nagyon jól megy, sem a HZD, sem a póki esetében nem éreztem, hogy eltúlzott, felhigított lenne a nyílt világ (talán utóbbi esetében egy picit a 100. random bunyó után, de a frenetikus harcrendszer miatt azt sem nagyon bántam.) Az AI dolgot meg én sem nagyon értem, egyáltalán nem lógott ki a sorból (a rossz értelemben sajnos), kb. a teljes előző generációs játékfelhozatal síkhülye MI-vel volt megáldva, egyedül a Last 2 tudott kiemelkedni, mondjuk az viszont nagyon.
#38
Én nem értem miből gondolták, hogy ez annyira nagyon fog fogyni.
Nincs benne semmi nagy újdonság, motorozni lehet. Zombis játék van rengeteg.
Új IP. Depresszív is. Örüljenek, hogy elment ennyi.
#37
#35: Teljesen jó most már a DG. A kezdeti bukdácsolás nagy része is a harmat gyenge PS4 hardvernek volt köszönhető. Most nyomtam végig még egyszer PS5-ön is. Vaj simán fut, nem igazán találkoztam semmiféle buggal. Ami marhaság maradt benne, az sajnos olyan mélyen van, hogy nem lehet kipeccselni. Például a trágya fegyverválasztó tárcsát és a szintén trágya interakció gombot. Ezen felül szinte semmi gond nincs vele. A lentebb írt "butácska ellenfelek" érvet szintén nem értem. Semmivel sem viselkednek az NPC.k hülyébben, mint egy AC-ban, vagy az egekig magasztolt Last of Us-ban. Amelyik játékban lehetőség van a lopakodásra, az mind ilyen. Az meg hogy állandóan motorozni kell.. A GTA-ban meg állandóan autózni kell... Mondjuk a DG-ben van gyors utazás lehetőség, tehát nem kell állandóan motorozni.

Az összehasonlítás a CP2077-el pedig nonszensz.
#36
#12: #3 Igen egy online játék valóban sokkal több pénzt termel. A másik kommentel is teljesen egyet tudok érteni, amikor ilyeneket tudd meg az ember, hogy valaki 450.000-ért vesz exaltot liga kezdésnél path of exileba. Vagy már van 300.000 ft warframebe skinnekbe és prénium accessbe. Ilyenkor előszokott jönni, hogy van az embereknek pénzük arra amin konkrétan majd nem "függenek".

És igen ebből sokkal több pénzt is ki lehet hozni... a gondom az ezzel, hogy single playerek attól még visszahozzák az árukat és profitot is termelnek, gond az ezzel hogy nem annyit mint amit felül említettem. Nekem a szememet kivágják ilyen költekezéssel, ebből konkrétan egy sokkal jobb gépet rakok össze.
#35
#2: Hát az a bajom ezzel, hogy konkrétan azt mondod hogy rendeljük elő, illetve vegyük meg a megjelenéstől számítva 1-3 héten. A gondom az ezzel, hogy hiába ha megjelenéskor félkész a játék, illetve a daysnél is ott volt a probléma, hogy elégé buggosan jelent meg. Most ezért fizessünk +10-20 dodot amikör közel se biztos, hogy kijavítják?

A másik ingyenes játékokkal nem tudom mi a probléma... ne téveszen meg a fejlesztők kapnak pénzt azután, hogy ingyenesé válik a játékuk azoktól akik ingyenesen osztogatják.

Days gone-nal, meg nem hiszem hogy veszteségesen fogyott, sokkal inkább nem váltotta be az irreálisan magas elvárást, amit Sony fektet le, illetve befektetők.
#34
#32: "Bugos ,a motorozás amire az egész játékban végig szükséged van eléggé elnagyolt, az ellenfelek butácskák.."

Szorri az csak a Cyberpunk 2077-ben hiba és nem a PS exeknél, amit a PS-eseknek kutya kötelességük első nap megvenni, különben nem lesz folytatás.
#33
#30: Pedig a történetesen a Bloodborne az a cím amit a játékosok kb. fele Father Gascoin-nál lerakott ami a második Boss a játékban, és ez nem kitaláltam hanem olvastam róla valami statisztikát pár éve.
A mai "gamer"-ek zöme sajnos nem kitartó nagyon hamar feladják ha sokszor patkolnak el egy-egy játékban, kevés a "veterán" játékos ez szemmel látható pláne mikor olyanon megy a cirkusz hogy a Dark Souls széria miért nem kap nehézségi fokozatot, nos nékik van jó hír a Sony fejleszti azt az "AI" ami ezen emberkék helyett játszik, úgyhogy lesz öröm és ünneplés már játéktudás sem kell eljátszik a konzol magától is csak legyen birka aki bámulja.
#32
Elég érdekes hozzáállás az " Úriember ,, részéről.
Miért kellene mindent újonnan megvenni ?
Ha nem lennének ilyen drágák az új játékok a PS5 ről nem is beszélve lehet,hogy megkapta volna a kellő támogatást.

Irreálisan drágák az új játékok és akkor még finoman fogalmaztam . . .
Én napokban kezdtem el ezt a játékot eddig tetszik de az első fél órában már érezni,hogy bizony 1 év törődés még jót tett volna ennek a játéknak.

Bugos ,a motorozás amire az egész játékban végig szükséged van eléggé elnagyolt, az ellenfelek butácskák..

Hangulat az amiben nagyon erős a cucc . . .
#31
#25: Ennyi erővel, akk a használt lemez biznisz is wareznak minősül.
#30
#29: Én ezt értem, csak a lenti hozzászólásodat korrigáltam, mivel abban azt állítod h ha pl. eladnak valamiből 2 milliót, és a játék felénél kapott trófea 50%-ot mutat, akk az nem azt jelenti h 1 millió vásárló el sem jutott odáig az adott játékban.
#29
#24: Viszont ameddig nem szerzel meg legalább egy trófeát, addig nem számítasz bele a az össz százalékba, tehát pl. hiába van a többi családtagodnak is profilja a gépen, ha ők nem játszottak a Bloodborne-nal, akkor őket nem fogja belekalkulálni, csak téged, aki már játszott vele.
#28
#26: Ohh, sorry, akkor félreértettem:/ természetesen én sem bélyegzem meg azokat, akik behúznak egy ingyenessé tett játékot, én is azt teszem ha úgy van. Ha valakik viszont csak erre hajtanak, és még kvázi hülyének is nézik azokat, akik mondjuk hajlandóak fizetni játékokért (minek folytán ők később bezsákolhatják ingyé', mert ez másképp nem működne), na az bicskanyitogató. De az is ugyanúgy hülye szerintem, aki vakon előrendel mindent (pláne manapság), és lenézi azokat, akik nem ezt csinálják.
#27
#24: Nem szoktam profilokkal "buzulni" 1 profilom van a PS-re és 1 az Xboxra nem érdekelt soha az ilyen és effajta stickli.
Aki akarja tegye, én nem fogom mert eddig sem érdekelt.
#26
#23: Pont azért írtam a témához, mert nem végletekben gondolkodom, mint páran ebben a témában.
Nos én régen vettem teljes áron játékot és ez nem a xarrágás miatt van csupán azért mert van olyan hely, nem is egy ahol van 20% kedvezményem, így általában 4-5ezerrel olcsóbban kapom meg a játékokat az 20ezer helyett 15-16 ezerért úgy hogy nem gond akár azonnal megvennem.
Viszont nehogy már azért huhogjon itt 1-2 veréb mert valaki vagy valakik ingyen letöltenek egy 5éves játékot, azt hiszem behozta már az árát rendesen, vagy mennyi kellene még érte 100-200 milliárd mennyi az az elég miután már nem bélyegeznek meg senkit???
Innen senki semmit nem visz magával mikor eljön érte a kaszás, csak ezt a tényt hajlamosak némelyek figyelmen kívül hagyni.
#25
#24: Ez így van sokan mondják (én is) nagyban megy a fizetős warez konzolon. Mert 1 eladásra simán juthat akár 100 nem vásárló user is.
#24
#22: Azért az megvan ugye, h a trófea rendszer nem úgy működik h egy trófea/egy konzol, hanem egy trófea/egy profil.
Érthetőbben, egy játékot ugyanazon a konzolon kijátszhat akár hat ember is, mind saját PS vagy Xbox acc-al. Ebből következik, ha egy trófea csak 50%-ának van meg, az nem egyenesen arányos az eladott példányszámmal.
#23
#22: Az a baj, hogy te is (mint itt sokan) végletekben gondolkodsz. Tehát, hogy egy gémet vagy csak teljes áron, vagy pedig ingyen lehet behúzni. Pedig a legnagyobb része a játékosoknak szerintem pont a köztes részben van, tehát megvárni egy jó dealt, aztán bezsákolni ezt azt. Én sem veszek teljes áron játékot (a Last of us 2 volt az egyetlen a spoilerek miatt), de nem is várok a sült galambra éveket, ha azt látom, hogy pl. egy AC Odyssey Deluxe 80% offban van store-on, hát nehogy már sajnáljam azt a kemény 3000 pézt feltehetően több tíz órányi szórakozásért (164 óra lett a vége, úgyhogy talán elmondható; megtérült az ára). DG esetében pedig a rohadt nagy cliffhanger miatt megy a "hiszti", ami mindenképp folytatásért kiállt, míg pl. az általad említett BB sztorija le van zárva, teljesen felesleges lenne egy második rész, igazából nem is értem miért várja bárki is.