Hatmillió felett jár a Monster Hunter Rise

Nincs semmi szégyellnivalója a Monster Hunter-széria legutóbbi, Nintendo Switch-exkluzív epizódjának, sőt! A Capcom adatai szerint a Monster Hunter Rise már több mint hatmillió példányban talált gazdára világszerte.

Alig egy hónapja jelent meg a Monster Hunter Rise, mégis óriási mérföldköveket tudhat maga mögött a szörnyvadászós széria legutóbbi installációja. A Capcom üzleti jelentése szerint a játék a premiert követő első három napban átlépte a négymilliós álomhatárt (a dobozos és digitális verziókat együttvéve), április 4-én pedig már ötmillió felett jártak az eladások. Ezt a remek rajtot látva tehát nem meglepő, hogy mára meglett a hatmillió is.

Látványos adatok ezek egy Switch-exkluzív játék részéről. Összehasonlítás gyanánt érdemes megemlékezni a jóval nagyobb kaliberű Monster Hunter World premierjéről. Az eredetileg PlayStation 4-en és Xbox One-on debütáló epizód ötmillió kópiában talált gazdára az első három napban, a hatmilliós mérföldkövet pedig két hét alatt lépte meg a két nagy platformon is süvítő játék.

Ami pedig a már meglévő játékosbázist illeti, egyáltalán nem panaszkodhatnak a Monster Hunter Rise tulajdonosai, hiszen a Capcom számos nagy frissítést hoz a következő hetekben. Aki pedig Nintendo Switch nélkül szemezik a játékkal, az majd 2022-ben találhatja meg a számítását, ekkor érkezik ugyanis a Monster Hunter Rise PC-s kiadása.

9 komment - szólj hozzá!