Filmes univerzumot kap a World of Darkness

A White Wolf által alapított szerepjátékvilág, amelyen belül több videojáték is készült már, idővel filmes univerzummal is bővülni fog. A World of Darkness-alkotások fejlesztéséért az a cég felel majd, ami a netflixes Vaják-sorozatért is.

A Variety értesülései szerint a World of Darkness-univerzum jogait jelenleg birtokló Paradox Interactive partnerre talált abban, hogy mozivászonra és televízióra is elvihesse a rémekkel teli világát. A World of Darkness, amit a White Wolf szerepjátékaihoz hoztak létre 1991-ben, számos videojáték-adaptációt látott már: a legfrissebbek a Werewolf: The Apocalypse – Earthblood és a nemrég megjelent Wraith: The Oblivion – Afterlife, de ide tartozik a Vampire: The Masquerade –Bloodlines is, amelynek hányattatott sorsú második része továbbra sem akar összejönni.

A mozgóképes adaptáláshoz a Paradox az író-producer házaspárral, Eric Heissererrel és Christine Boylannel szerződött, előbbi nevét az Érkezés vagy az Árnyék és csont miatt ismerhetjük, utóbbi A Megtorlóhoz és a 2014-es Constantine-sorozathoz is írt. A Hivemind produkciós cég is részt vesz a munkálatokban, ami például a netflixes Vajákon és annak testvérsorozatain, vagy a The Expanse-en is dolgozott.

A házaspár nagy játékos hírében áll, és a World of Darkness szerepjátékainak is alapos ismerői. Heisserer szerint ez az univerzum mindig is meghaladta a korát, olyan problémákkal, jelenségekkel foglalkozott, amelyeket más játékok sokáig figyelmen kívül hagytak. Boylan számára az a különleges benne, hogy a WoD a kezdetektől „inkluzív és változatos volt, a karakterei, főhősei és gonoszai mindenféle nemből, rasszból és hitvallásból egyaránt származtak”, amivel változatos közönséggel ismertették meg a szerepjátékokat.

A filmes univerzum konkrét projektjeiről egyelőre nincs hír.

5 komment - szólj hozzá!