Időarányosan jobban fogyott a PS5 a PS4-nél

A Sony közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését, ebből derült ki többek között az is, hogy a PlayStation 5 eladásai időarányosan felülmúlták az előző generációs Sony-konzol számait.

Elkezdtek cseperegni az aktuális pénzügyi beszámolók, a Sonyé pedig tartogatott érdekességeket bőven. A cég szerint a novemberi premier és a 2021. március 31. között eltelt időszakban 7,8 millió PlayStation 5-öt szállítottak le a boltoknak (ami a készlethiányt ismerve nyugodtan vehető tényleges eladásnak is), vagyis az új konzol időarányosan jobban fogyott, mint a PlayStation 4: az előző generációs masinából ugyanennyi idő alatt 7,6 millió darab talált gazdára.

Eközben a PlayStation 4 eladásai a tavalyi üzleti év 13,5 milliója után 5,7 millióra estek vissza, de valószínűleg ez sem lep meg sokakat, elvégre egy kifutó konzolról van szó. Azért a régebbi platformjának is sokat köszönhet a Sony: a játékeladások 276,1 millió példányról 338,9 millió példányra lőttek ki, valószínűleg nem kis részben a The Last of Us: Part II-nak és a Ghost of Tsushimának hála. A first-party eladások 49,2 millió darabról 58,4 millióra nőttek tavaly, és az eladások 65 százaléka történt digitális csatornán. A PlayStation Plus-előfizetők száma eközben 47,6 millió főre gyarapodott.

Ami a bevételi számokat illeti: a Sony PlayStation-üzletágat magába foglaló részlege 24,8 milliárd dollár bevétellel zárt, ami 34 százalékos növekedés éves szinten, ebből a játékok 13,8 milliárd, a hardverek 7 milliárd, a különféle szolgáltatások pedig 3,5 milliárd dollárral vették ki a részüket. Az üzemi eredmény 3,14 milliárd dollár lett, ami így is 44 százalékos erősödés, jóllehet a Sony szerint a számokat visszafogta az, hogy a PlayStation 5-öt egyelőre áron alul adják.

A teljes Sony forgalma 81,7 milliárd dollár volt, míg az üzemi eredmény 8,9 milliárd dollárra nőtt. 

10 komment - szólj hozzá!