Kilőttek a Microsoft videojátékos bevételei

A Microsoft is közzétette az aktuális pénzügyi helyzetjelentését, és bár a redmondiak most sem árasztottak el számokkal minket, a rendelkezésre álló infók alapján jó negyedévet zárt a cég videojátékos részlege.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#29
#28: Nagyon szívesen bár inkább csak infó morzsa volt,de aki egy géppel és hosszú távra tervez annak nem árt,ha tisztában van a tényekkel is! :)
#28
#27: Uhh, hát ha valóban ennyivel gyengébb a cucc, akkor lehet megvárom ebben a generációban is az enhanced verziót (PS5 Pro lesz gondolom), mert akkor itt gen vége fele megint olyan gondok lesznek mint most az alap gépekkel voltak/vannak. Addig marad a 4 Pro, meg az X-Cloud, hétvégén meglesz a Box kontroller, remélem faszán működik majd a dolog tableten, abban a pár percben míg rápróbáltam érintős módszerrel elég simán, játszhatóan ment a dolog:) na meg pár év múlva már nem 70$-ért kell megvennem mondjuk az ex címeket, plusz - az ígéretek alapján - lesz belőlük több tucat. Minden másra meg ott a Gamepass, plusz még vagy egy ~150 gammát magában foglaló backlog PS-en. Köszi a technikai infót, bevallom eddig lusta voltam utánanézni a különbségeknek, nem is nagyon volt releváns, a közeljövőben nem terveztem váltani.
#27
A többi marhaságot nem kommentálom helyett azt is írhattad volna,hogy nem vágom ezeket a technológiai dolgokat mint például
a DLSS,AMD FidelityFX,dedikált RT hardver stbstb.
RDR2 ben meg a checkerboarding volt a legkisebb probléma a két verzió között szerintem!
Csak,hogy hosszú idő után megint legyen egy jó pénteked:
A nextgen konzolok egyik leglátványosabb új grafikai eleme a ray-tracing lehet, vagyis a sugárkövetési technológia, ami elképesztően élethű bevilágítást, remek fényeffekteket és szépen tükröződő felületek megjelenítését teszi lehetővé. Ennek minősége pedig a szakértők szerint a GPU-n elhelyezkedő vezérlőegységek számától függ leginkább, ami a Series X malmára hajthatja a vizet (52 CU vs. 36 CU). Ezt a különbséget pedig a PS5 magasabb órajele sem tudja majd kompenzálni, legalábbis ezen a téren. A technológiai elemzésekkel foglalkozó Digital Foundry csapata szerint ráadásul a Series X-ben különösen hatékony a ray-tracing a dedikált hardvernek köszönhetően, mert habár a GPU 12 TFLOPs-os, a fényszimulálós technológiát úgy használja, mintha 25 TFLOPs állna rendelkezésére.
A marhaság azt hinni,hogy egy 9 tf gép ami az adott jelenettől fuggően pár másodpercig képes olvadás közeli cpu és gpu órajel mellett 10.2 re felmenni 36 CU val egyenértékű egy alap órajeles vagy még vissza is fogott cpu,gpu mellett egy 12 teraflopos 52 CU-s géppel! A különálló dedikált hardverekbe mint hang,RT,vagy textúrák mozgatásáért felelős hardver stb ne is menjünk bele,hiszen jó példa az,hogy a PS5 nem képes azt a hangzást biztosítani mint a box pl hiába a marketing szöveg és bizony a szuper ssd sem jeleskedett még sőt sok esetben az sem segít a fent említett X-ben lévő dedikált jóságoknak köszönhetően.
A vissza fogott CPU lehetőségét e miatt írtam: https://www.origo.hu/techbazis/20210427-xbox-series-amd-processzor-asztali-pc.html
#26
#25: Az RDR2 egész egyszerűen szar volt PS-en, a checkerboarding nem volt normálisan megcsinálva. A többi marhaságot nem kommentálom.
#25
Nem akarok kukacoskodni,de a PS5 és XSX közti különbség nagyobb mint a pró és a one x közt!Egy RDR2 nél már erősen látszott is az x fölénye!Az SX meg több dologban is felülmúlja a PS5 képességeit nem csak teraflop terén!
#24
#18: Elnézést kérek, nem tudtam hogy már azért is sonyfan és xboxhéter lesz valaki ha nyilvánvaló tényt közöl a gépek eladásáról. Emögé egyből Sony-t, MS gyűlöletet kell vízionálni, jó hogy nem szeditek elő SorosGyurit is. :D
Pont leszarom hogy a csodamasinám meddig tudja magát tartani mert nem a fő platformom egyébként mindenkinek jobb lenne egy rendes verseny, de ettől a box még mindig távol áll.
#23
#22: Nincs kedvem megint vitázni ezen, de annak ellenére hogy One X-en játszottam, egy játékot nem tudok mondani ahol “húsbavágó” különbség lett volna. Egy DF elemzés meg nem játékélmény. És a Pro meg a One X között nagyobb is volt a különbség. Az előbbi 1 évvel előbb jött ki, és jóval olcsóbb is volt. Az lett volna a ciki ha ezek után az X nem erősebb….
#22
#21: Multiplatformnál hidd el gond lesz a ps-nek lépést tartani. Az előző genben is ez volt.
#21
#20: Nem mintha olyan hatalmas különbség lenne a 2 hardver között. Nem is beszélve az optimalizációról, egy ocsmányul kinéző Evil Within is képes 20 fps-t produkálni PS4-en, míg a Last 2 úgy néz ki rajta, mint egy nextgen játék. Úgyhogy elhiheted, pontosan addig lesz képes lépést tartani a PS5 az X-szel, ameddig tart a generáció, pláne a belsős stúdiók címeit nézve. Pár pixel meg fps különbség pedig csak azokat érdekli, akik dedós indokokkal próbálják igazolni, hogy miért azt a konzolt vették amit.
#20
#19: Az új patch után kegyetlenül hasít ray tracinggel, hdr-rel 60 fps-el series x-en. Most tényleg odatették a habtestüket. Kegyetlen ahogy kinéz.
#19
#18: Sajnos az mindent megfog csúcs pc series X szóval ez nem volt jó példa.. szimplán moslékul csinálták meg
#18
#16: Aki reszel az te vagy. Inkább azon izgulj a ps5 csodamasinád meddig tudja az boxhoz képest tartani a lépést az igazi nextgen grafikával. Ha már a crysis remastered is megfogja, ott a baj nem kicsi.
#17
#16: Mennyi fingot? Nem közlöd a számokat . LESZEREPELTÉL!!!!
#16
#15: Ember veled komoly bajok vannak fejben, továbbra sem érted nem is fogod. Reszelgesd a fingot tovább.
#15
#14: Miért nem közölnek a cégek eladási adatokat? Ott a pc platform minden gameből fogy tonnaszám miért nem közölnek adatokat? Miért nem közölnek adatokat? Ja igen kérdeztem már hogy miért nem közölnek adatokat? Biztos azért mert "leszerepelnek" a te nagyszerű fantáziavilágod alapján....
A lényeg ezekre a kérdésekre nem itt a gk-n fogunk választ kapni ,de sajnos máshol sem.

Nyugodj meg vegyél mély levegőt majd megint lesz és jön egy random cég aki megmondja a frankót és majd megint tudja a sok xboxhéter szajkózni...ahogy korábban több éven keresztül tették xbox one esetében is a kamu infot..
#14
#13: Ez szép és jó de felfogod hogy én csak gép eladásról beszéltem és nem másról? Arról hogy a GÉPELADÁSOKRÓL miért nem közölnek darabszámot? Vagy írjam le még negyvenszer hátha valamelyik átmegy a szűrőn, esetleg csomagoljak mellé 5 forintot hogy befogadd az információt?:)
#13
#12: Szerintem az apple mögötti top 2. helyen a cégek között ahol a sony nincs az első 40 közelébe se a ms-nak pont az a létező legkisebb baja és aggálya hogy a sony gépét esetleg többen veszik , amikor pénzügyileg a ms szemében a sony olyan mint az embernek a légyszar kb bárhol...vizet nem zavar

Verseny itt egyedül a konzol tulajok fejében zajlik maximum akik amolyan önmegerősítés gyanánt győzködnek mindenkit beleértve magukat hogy jó konzolt vettek.. Eközben a két cég röhög rajtatok és degeszre keresik magukat így vagy úgy..
#12
#11: Köszönöm hogy szóltál, én viszont csak a gépeladásokról beszéltem mint leszereplés lévén ezért nem közölnek rendes számokat, nem másról. Hogy ez érdekli őket vagy sem, ő dolguk.
#11
#10: ŐŐŐŐŐŐ Itt és most ÉN mondom neked ha a 6-8 + év alatt nem esett le: A MS leszarja a gép eladásokat ő már kb csak szolgáltatásokban gondolkodik game pass / felhő
Az hogy te ezen felül veszel valamilyen xbox gépet az max egy jó pont náluk de pont leszarják vedd a játékukat pc-re akár vagy fizess elő game pass-ra pc-re ez a lényeg. Ha befizettél úgyis "röghöz leszel kötve" és a továbbiakban is őket választod ahogy teszik ez sokan.
#10
#4: Gépeladásban. Nem hiába nincsenek darabszámok, csak bevétel százalék és társaik. Nem nagy szó a 232% sem lévén nyilvánvalóan a tavalyi hardware eladás is baszott alacsony volt, amúgy sem fogyott jól az Xbox One pláne nem a nextgen előtti utolsó évében. Microsoft jellemzően csak akkor szeret konkrét darabszámmal dobálózni ha valami nagy sikert ért el. De általában százalékozás megy, live felhasználókkal dobálózás ahova betartozik nagyjából mindenki még Marika néni is aki win10 alatt indított egy store-t.
Szóval felesleges HW darabeladásokat várni mert amíg durván alulmúlják a Sony-t ilyen téren akárcsak az előző generációban addig nem túl jó reklám a darabszámot beközölni, ilyen egyszerű. Kár pedig jó kis vas lett a Series X a gamepass ultimate brutál, én is használom igaz főként melóban telefonon One paddal, de ez egyelőre kevés ahhoz hogy a gépek eladásában tündököljenek mert túl sokan pártoltak el tőlük előző genben. Ott a sok felvásárolt stúdió ideje játékot is villantani MS exkluzívként főleg most amikor a pc-s játékipar a bányászláznak és a brutális áraknak köszönhetően halott és nyilvánvalóan rengeteg embert tudnának megnyerni aki kiábrándulva a pc árakból a konzol felé veszi az irányt. Ez az év pc játékos szinten amúgy is erről fog szólni és ki tudja mikor lesz vége.

Összegezve a kérdésedre a választ: Gép eladásban.