The Last of Us 3 - a sztori alapjai már megvannak

  • Írta: fojesz
  • 2021. április 29.
  • Hír
Link másolása
Noha a Naughty Dog jelenleg nem a The Last of Us folytatásán dolgozik, és egyelőre nincs eldöntve, hogy belevágnának-e a harmadik részbe, Neil Druckmann annyit elárult, hogy a sztori alapjait már felskiccelték.

Neil Druckmann, a Naughty Dog társelnöke és a The Last of Us direktora a Script Apart podcast vendége volt, ahol elkotyogta, hogy vázlatosan már megírták, hogy merre vihetné tovább a történetet a sorozat harmadik része.

"Nem tudom, mennyit akarok elárulni erről. Halley Gross [a második rész társírója - a szerk.] és én már írtunk egy vázlatot a sztorihoz, ami feltérképezi, hogy mi történt az előző rész után. Jelenleg nem ezen dolgozunk, de remélem, hogy egyszer megláthatja a napvilágot!" - mondta Druckmann, aki szerint ugyan volt szó az esetleges folytatásról a stúdión belül, és az is látszik már, hogy az struktúrában és témaválasztásban az előző részek felé húzna, de igyekezett több ízben is leszögezni, hogy jelenleg nincs napirenden a Naughty Dognál a The Last of Us harmadik része.

"Miután befejezzük az egyik nagy címünket, hosszú időt töltünk azzal, hogy feltérképezzük a különféle ötleteket, legyen az a The Last of Us 3, valami új, vagy egy régebbi franchise, amihez visszatérnénk. Szeretném azokat alaposan megvizsgálni, majd azt mondani, hogy oké, itt van minden előttünk - melyik mellett szeretnénk stúdióként elköteleződni? Mert ez nagy elhatározás: pénz, idő, szenvedély, tehetséges emberek - gondolj mindarra az alternatív költségre, ami ezzel jár!"

A korábbi pletykák szerint egyébként a Naughty Dog jelenleg az első The Last of Us PS5-ös remake-jén dolgozik, és egy multiplayer anyag is készül náluk a Sony Bend közreműködésével.

102.
102.
Ooorky
#101: Az a kevés ember aki még nem ment el a ps hírek alatti állandó hisztizésed és vergődésed miatt jól ismeri az összes account-od amivel tolod.
101.
101.
Vis Major
#100: Szép dolog a szerelem Oorky. Mindenki elhiszi és látja is hogy duken mély nyomott hagyott benned de kérünk téged ne láss mindenkiben dukent, mi nem ő vagyunk akármennyire is szeretnéd.
100.
100.
Ooorky
#97: Duken nővel? XD
99.
99.
Vis Major
#97: 34 leszek idén. Ha nagypapa fejjel egy gamer oldalon "eszi Önt a fene" az legyen az Ön problémája. Ha a hozzászólásom lényege maga szerint az amit írt, akkor az csak magát minősíti. Tessék szíves lenni kék tablettát szedni és akkor talán nem köll önnek tovább álmodoznia.
97.
97.
Akutyafáját
#96: gyerek senki nem kíváncsi az álmodozásodra hogy te vagy a nagylegény és nőkkel szexelsz ilyen-olyan pózban és mennyire szeretik, állítsd le magad.
93.
93.
almaspite
#79: Szerintem te csúnyán elmentél Ghost of Tsushima mellett. Én véleményem, hogy mindenben veri ezt a játékot. Itt nem azzal van gond, hogy miért nagy egy játék és miért osztotta meg az emberek a történetmesélése. Ha nem azzal van a gond, ha egyszerűen végig gondolod a történetet logikusan, egy nagy marhaság az egész.

Valamit azonban én is zseniálisan tartok olyan szempontból, hogy első rész után milyen szép módon megoldották, hogy ebben minden karaktert telibesz*rjak. Konkrétan az első rész legnagyobb érdemét, erre teljesen megforditották... és ez valahol szerintem zseniális, ha HA nem próbálnák meg Aby-t bemutatni pozitív karakterként... ezek szerint ezt se direkt csinálták, szomorú.

Várom a harmadik részt, ahol remélem Abby lesz a főszereplő, mivel más "szerethető" karakter úgy se maradt. Duckman meg mesélheti tovább, miért is csodálatos Abimus.
86.
86.
Ooorky
#83: Én ilyet írtam a gta v-ről?
Amennyire emlékszem 1szer írtam, hogy kipróbáltam ps now-val, de kb. 10 perc után beszorultam egy fedezékbe és töröltem is, mert nem tetszett amit addig láttam.

Pedig anno GTA 3-Vice City-San Andreas nagy kedvenc volt, ahogy a Saints Row széria is.
85.
85.
Ps fanboy
#80: A part2 sztorijához angol tudás kell? Lol
Még magyar felirat nélkül is (ami adott) vágja a barom, hogy mi a f@sz történik.
83.
83.
godach
#82: Igazából pont ma jutottál eszembe :D
Nagyon sok játékban hasonló az ízlésünk, de szerintem rohadt elfogult vagy a saját kedvenceiddel.
Emlékszem, amikor írtál a GTA5-ről, hogy cigányszimulátor és nagyon nem tetszett nekem, de nem írtam vissza mert értettem mi nem tetszik benne (nekem sem) de ettől még nincs igazunk. Nézegetem a fiam ahogy a GTAO-val nyomja és szó se róla, a rockstar tud élő és lélegző világot teremteni.
A minap megvettem az RDR2-t mert nemrég véletlen belefutottam az új 7 mesterlövészbe és cowboyosdiba támadt kedvem játszani, és hát na.... valami eszméletlen az a részletesség, ami van a játékban.
Igazából én élvezettel néztem a cp77-et is (valamennyit, ami nem spoileres) és letorrenteztem, próbaképp de annyira bejött, hogy ingyen, lopva ebből többet nem is akarok, akartam látni. Ha kész lesz, megveszem megint (mert eddig két példányt vásároltam sorsolásra = tudom, tudom vagánykodok hogy nekem csoportom van) de ha újra megveszem, akkor saját részre veszem és élvezni is fogom. Ilyen a TLOus2 is. Aki kihagyja hát kihagyja. Nincs ebből gond. Nem én veszítek, hanem aki nem játszott vele. Ráadásul, egy életre szóló élményt lök el magától :D
82.
82.
Ooorky
#79: CP '77 is bebizonyította, hogy sokan úgy tolták végig, hogy szerintük egy 0 pontos ócskaság volt és ha egy új hír alatt vki le merné írni a játék pozitívumait a rendkívül magas EQ-jú játékos rárontana mekkora szar volt valójában XD
81.
81.
PS4jacksony
#80: Megosztó lett a játék nincs ezzel semmi baj ki így ,ki úgy látja . . .
80.
80.
Straga25
#79: Egy story alapú játékon sajnos nem segít milyen szép ha szar a sztori, a legtöbb ember akit ismerek azért szereti mert nem tud angolul és ezért foggalma sincs a sztoriról. Mindenki más akit ismerek utálja a játékot aki story miatt szerette az 1-et. (ami a többség)
79.
79.
PS4jacksony
#62: A kommentek bizonyítják ,hogy bizony a Last Of Us Part 2 nyomot hagyott a játékosokban vagy ilyet,vagy olyat . . . . . Mi másért játszanánk JÓ játékokkal ? ? ? ?
Nagy kritikus vagyok én is ..... Nem értek egyet 1-2 fejezettel de ettől függetlenül nincs ehhez a játékhoz fogható az egész játékiparban . A Technológiai megvalósítása pedig kisebb csoda egy 8 éves hardveren . . . . És azt is vegyük számításba ez volt a PART 2 ..... A folytatás még kárpótolhat
78.
78.
Straga25
Egyetlen verhetetlen dolga van a TLOU 2-nek és az a marketing. Elmondta minden embernek hogy ez egy subverted expectations story és csak az igazán különleges, egyedi, intelligens emberek érthetik meg a játékot. Ennek hála egy csomó tipikus consumer fan aki csak megveszi a jatekot mert rá van írva hogy naughty dog vagy hogy last of us elhitte hogy ők mennyivel jobban és intelligensebbek mindenki másnál. Lenézel a kommentekre és látszik is. Valaki kommenteli hogy akinek nem tetszik annak hiányzik a érzelmi intelligenciája, olyan aki azt mondja csak pár ezer nerd picsákol és a kedvencem akik védik hogy egy író munkáját nem lehet kritizálni, főleg hogy nem egyedül dolgozott a dolgon az első résznél ami az igazi siker volt. Lebutítva ennyi volt a marketing: ha szereted a játékot te okos vagy és különleges aki nem az buta és troll és szexista, jatzi és te 100x jobb vagy nálluk.
És elhitték.
75.
75.
xanatos0911
#73: Huha, vannak bajok :) Na mindegy, jolvan. Akkor sajnálom, hogy Neked így jött le. A fröcsögés és a negativkodas az biztos sokkal jobban megéri, mint megerőltetni magad, hogy másik szempontból is bele tudj látni egy történetbe. Egyébként a tényen továbbra sem változtat az amit írtál: Ez nem egy “Druckmann solo-project” volt.
74.
74.
DarkCrash
#69: Most őszintén meddig akarod bizonygatni hogy márpedig ez hatalmas alkotás? Neki nem tetszik. Leírta véleményét hogy neki nem jött be a történet. De te már a 20. kommentben próbálod rátukmálni a te igazadat. Én is mondok neked valamit. Én például hányni tudnék ettől a játéktól. Egyszerűen nem jön be a világa, és a karakterek se.
73.
73.
PalestCunt
#66: “Jegyezte” nem egyenlő az írással kreatív szempontból mondtam mint egy rendező aki kontrollálta az ötleteit. Ha jó ötletei is vannak neki szüksége lenne egy moderátorra. És az hogy kb a brigád felét elbocsátottak/elmentek abba az irányba mutat, hogy csak a polkorrekt arcok maradtak ott. Ha jól tudom és ezt nem 100%-ra mondom Joel karaktere az első részben Straley-nek köszönhetően lett az ami. Druckman eleve egy antagonist/villain karakternek szánta. És pont ez a köpedelem hozzáállás hogy az első rész végét fő karakterét egy játékosra bízott morálisan szürke dologról objektív rosszra cserélik na ez az undoritó.
72.
72.
Úgy vagyok a TLOU-al, hogy nem is azt mondom, hogy rossz, de amúgy nem szimpatikus benne egy-két dolog. Vitatkozni nem is akartam rajta soha. Látszik, hogy sok embernek bejött, vagy extra a cím, de nemfontos is jól leírta a véleményét és totál meg tudom azt is érteni. De ha valaki ennyire határozott véleménnyel van, azt teljesen felesleges győzdödni, mert nem fog ettől megváltozni a véleménye.
71.
71.
nemfontos
#69: Jó... akkor biztos benne van valahol, ahova csak gondolod. Számtalan könyv és film tartalmában valóban megvannak ezek a dolgok, a lou2 -ben én nem találom az utolsó pár perces maszatoláson kívül ami szerintem szánalmasan gyenge volt, de örülök hogy neked tetszett, és jól szórakoztál vele. Nekem viszont ekkora csalódás nem is tudom mikor volt utoljára játékkal kapcsolatban.
70.
70.
Ooorky
#69: És tolja tovább XD
69.
69.
xanatos0911
#53: Tudod ilyenkor jövök rá arra, hogy vannak emberek akik a mai napig úgy gondolják, hogy a verselemzésnek irodalom órán nem volt semmi értelme. Pedig volt, csak nem az, hogy a szádba rágja a tanárnő és egyéb más emberek szerinti értelmezést. Hanem az, hogy megtanítson és rávezessen az efféle gondolkodásmódra és megtanuld saját magad értelmezni az adott médiumot, mert a legfontosabb az mindig is az lesz, hogy SZÁMODRA mit mond. Szóval ez a “de hát nincs benne hidd el” szöveg ez igaz is meg nem is.

A legszebb az ilyen alkotásokban, hogy azt gondolsz bele amit akarsz egyébként, elárulom. Az író úgy sem fog változni, tehát ha valaha elkészül a harmadik rész akkor Neked kell mérlegelned, hogy jatszol-e majd vele vagy sem. That’s all.
68.
68.
JohnSpartan
#67: Már törőlve is! XDDDDDD
67.
67.
JohnSpartan
#63: Attyám... hova láttál (láttatok) bele a játékba politikai uszítást ha szabad megkérdeznem? Erre tényleg kíváncsi vagyok! Mert az màr dúrva hogy egy játékba is megpróbálod belevonzani a politikát szerintem.
66.
66.
xanatos0911
#63: Jó, az egy dolog, hogy nem jön be a játék és feleslegesen fikázod, de butaságokat terjeszteni azért nem kéne. Druckmann egyedül írta a TLOU első részét, a második résznél pedig kapott egy társírót Halley Gross személyében. Bruce Straley sosem volt író, ő mindig is rendező volt. A kettő ugyan befolyásolhatja egymás munkáját, de ettől meg nem felcserélhető/egy és ugyanaz. Hatalmas kérdőjeleket látok rengeteg ember feje felett amikor írókról és rendezőkről van szó. Szóval ez így amit írtál nem igaz. Természetesen szíved joga tovább agonizálni a politikai uszításokon és öncélú nihilizmuson (???).
65.
65.
Ps fanboy
#45: Szerintem egyértelmű, hogy Ellie imunításának fontossága kerül majd újra terítékre a part3-ban. Csak, hogy bezáruljon a kör.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...