Kevesebb jutalékot kér a Microsoft Store

  • Írta: szlav
  • 2021. április 30.
  • Biznisz
Link másolása
Augusztustól sokkal barátságosabb lesz a fejlesztőkkel szemben a PC-játékokat árusító Microsoft Store. A zöldek is átveszik az Epic 12 százalékos sztenderdjét, így lényegesen több bevétel jut majd a játékok készítőinek.

Ha fejlesztőbarát hozzáállásról van szó, akkor az Epic Games Store alaposan feladta a leckét a konkurenseinek. Amíg az olyan platformok, mint a Steam vagy a Microsoft Store nem kevesebb, mint 30 százalékos jutalékot tesznek zsebre a náluk eladott játékok bevételéből, addig Tim Sweeney bandája csupán 12 százalékos jutalékot nyel el, a maradék 88 százalék pedig minden esetben a fejlesztőknél köt ki.

A Microsoft videojátékos csapata a legutóbbi blogposztban hivatalosan is ismét elkötelezte magát a PC-s játékostábor mellett, ennek pedig az egyik termése az lett, hogy a Microsoft Store is szorosabbra húzza az övet, és lecsökkenti a Microsoft Store eladásaiból származó jutalékot. Az Epic mintájára augusztustól a Microsoft is 88 százalékos szeletet ad majd a fejlesztőknek.

Ezzel a platform legnagyobb titánja, a Steam PR-szempontból elég kellemetlen helyzetbe kerül, hiszen Gabenék betonbiztos rendszere egészen addig 30 százalékot tesz zsebre az eladásokból, ameddig az adott játék el nem éri a 10 millió dolláros határt. Ekkor 25 százalékra csökken a Steam részesedése, 50 millió felett pedig már "csak" 20 százalékot kell a fejlesztőknek leadniuk.

15.
15.
delphijos
#9: Steam kuponokra hajtasz ? ;)
14.
14.
delphijos
#8: Ne viccelj már, az MS ha ez lenne a cél, azzal az erőforrással ami neki van….bár tény hogy működő dolgokat is ki tudnak csinálni….
13.
13.
Ooorky
Nem értem ezt a nagy crytek ellenességet.
Vannak nála sokkal rosszabbak is az oldalon (pl. én), kifejezetten segítőkész, hasznos infókat megosztó tag.
Csak szeret néha csipkelődni :D
12.
12.
godach
#11: Mindig eszembe jut a bundle szóból kollégám. Megy a pultok között és nem azt nézi, hogy mit kíván, mi esne jól neki hanem hogy mi az akciós. Szomorú dolog ez.
11.
11.
kryszisz
#10: Mert egy gyászkereszt vagy :'(
10.
10.
crytek
#9: Miért húznék el?
9.
9.
logic5
#8: Én eskü megszerzem neked Gabe Newell számát, még azt is lezsírozom, hogy le..hasd, de akkor megígéred, hogy elhúzol innen végleg a vérbe?
8.
8.
crytek
#7: Amelyiknek a kulcsait adnák bundlekba...egyelőre ms store bundlet még nem láttam soha nem is lesz.. Szóval ja marad a steam :)
Ez van akkor amikor valami fel van rendesen építve és mindenki más is arra épít, ezt hívják megverhetetlen dolognak..epic , ms store még együttes erővel se tudnának a steamen fogás találni...
7.
7.
Zuzmo
#2: Kíváncsi lennék, ha az MS store és az Epic is teljesen ugyanolyan lenne, mint a Steam, akkor melyiket választanád a három közül?
Csak nem a Steamet, mert már ott vannak a játékaid?
6.
6.
Obi Wan Kenobi
#5: ajjajj az oroszlán hajszát húztad meg most :D
5.
5.
GemForge
#4: Merthogy túlságosan lehúzós.
3.
3.
zozo76hun
lassan a steam-nek is engednie kene...
2.
2.
crytek
Lelki szemeim előtt látom is hogy tolong mindenki a ms nál és mondják le a steam megjelenéseket emiatt. Ez max egy gesztusnak jó de a ms storeban pc-n minden történik csak nem eladás...Kezdem azt hinni ,hogy nagy üzemi berkekben nem csak az epic balfasz aki nem ismeri fel a vásárlói réteget, hogyan is néz ki a világ már a ms is teszi a debilt
1.
1.
Fata Morgana
Szerintem egész korrekt hozzáállás az MS részéről.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...