Kevesebb jutalékot kér a Microsoft Store

Augusztustól sokkal barátságosabb lesz a fejlesztőkkel szemben a PC-játékokat árusító Microsoft Store. A zöldek is átveszik az Epic 12 százalékos sztenderdjét, így lényegesen több bevétel jut majd a játékok készítőinek.

Ha fejlesztőbarát hozzáállásról van szó, akkor az Epic Games Store alaposan feladta a leckét a konkurenseinek. Amíg az olyan platformok, mint a Steam vagy a Microsoft Store nem kevesebb, mint 30 százalékos jutalékot tesznek zsebre a náluk eladott játékok bevételéből, addig Tim Sweeney bandája csupán 12 százalékos jutalékot nyel el, a maradék 88 százalék pedig minden esetben a fejlesztőknél köt ki.

A Microsoft videojátékos csapata a legutóbbi blogposztban hivatalosan is ismét elkötelezte magát a PC-s játékostábor mellett, ennek pedig az egyik termése az lett, hogy a Microsoft Store is szorosabbra húzza az övet, és lecsökkenti a Microsoft Store eladásaiból származó jutalékot. Az Epic mintájára augusztustól a Microsoft is 88 százalékos szeletet ad majd a fejlesztőknek.

Ezzel a platform legnagyobb titánja, a Steam PR-szempontból elég kellemetlen helyzetbe kerül, hiszen Gabenék betonbiztos rendszere egészen addig 30 százalékot tesz zsebre az eladásokból, ameddig az adott játék el nem éri a 10 millió dolláros határt. Ekkor 25 százalékra csökken a Steam részesedése, 50 millió felett pedig már "csak" 20 százalékot kell a fejlesztőknek leadniuk.

16 komment - szólj hozzá!