A felére csökken Bobby Kotick fizetése

2023-ig meghosszabbították Bobby Kotick szerződését, ennek keretei közt azonban az Activision Blizzard vezérigazgatója önkéntesen lemondott a fizetése 50 százalékáról.

Bobby Kotick fizetése rendszeresen visszatérő téma a játékbiznisz világában, hiszen az Activision Blizzard fejese évente több százmillió dollárt tesz zsebre, miközben a vállalat fejlesztőcsapatait gyakran érik anyagi okokból fakadó leépítések. PR-manővernek tehát mindenképpen hatásos a hír (via GamesIndustry.biz), miszerint amellett, hogy 2023-ig meghosszabbították az ügyvezetői pozícióját, az idei üzleti évtől kezdődően Kotick 50 százalékkal kevesebb pénzt visz majd haza, mégpedig önkéntesen.

Az úriembernek természetesen nem emiatt kell majd lemondania a téliszalámiról, hiszen havonta továbbra is 875 ezer dollárral jutalmazzák a vezérigazgatót. Ez azonban természetesen csak az alapfizetés, a végösszeget mindig is a bónuszok dagasztották igazán nagyra, Kotick azonban beleegyezett, hogy az éves jutalmát is megfelezzék - ez potenciálisan 1,75 millió dollárral kevesebbet jelent a 2021-es és 2022-es üzleti években. Hozzá kell azonban tenni, hogy az igazgató így is megkaphatja a megfelezett fizetése dupláját (tehát effektíve a korábbi alapfizetését), ha teljesülnek a szerződés kiegészítésében meghatározott kivételes feltételek.

A kiegészítés megjegyzi azt, amit nekünk is érdemes: Bobby Kotick keze alatt az vállalat piaci értéke kevesebb mint 10 millió dollárról egészen 70 milliárd dollár fölé nőtt. Ez az óriási növekedés 8100 százalékos befektetői hozamot jelent 2000-től 2020-ig.

9 komment - szólj hozzá!