A felére csökken Bobby Kotick fizetése

2023-ig meghosszabbították Bobby Kotick szerződését, ennek keretei közt azonban az Activision Blizzard vezérigazgatója önkéntesen lemondott a fizetése 50 százalékáról.
  • Írta: szlav

Kommentek

#9
#7: Nem tudom, hogy jön ide a liberalizmus, és a szabadság? Legfeljebb gazdasági értelemben. Sajnos a kapitalizmus így működik. Egy cég akkor marad fenn, ha sikeres. Ha sikeres, akkor pedig növekszik, és nyomja el a többi céget, gyűjti be az erőforrásokat. Mint egy fa az erdőben, amelyik elveszi a fényt a kisebbek elől, annyi a különbség, hogy ez a fa szinte bármekkorára tud nőni, legalábbis kilométeres nagyságúra is.
Az ügyvezető rengeteg ember és pénz sorsáról dönt, azért a felelőssége is nagy, kérdés, hogy mennyire lehet ezt arányosítani egy fizetéshez, és ha ezt valóban lelkiismereti kérdésnek venné, akkor valószínűleg mentálisan nem bírná, és összeomlana. Tehát az a jó vezető, a cég érdekeit nézi, nem az alkalmazottakét, mert ha nem így csinál, egyszerűen lecserélik a befektetők. Az egyén addig számít, ameddig hatékonyan működteti a céget, bárki lecserélhető. Csak nyilván a vezetők döntenek az alkalmazottakról, cégvezetőről - aki maga is lehet résztulajdonos, pedig a befektetők.
#8
Ami engem érint:
WarCraft 3, StarCraft 2 óta nem adtak ki új stratégiai játékot, Diablo3 egy vicc volt a korábbiakhoz képest, WoW hidegen hagy, Overwatch dettó, remastereket tolnak meg mobilos Diablot, meg kártyajátékot..

Nem tudom mi a fene történt ezzel a céggel.

De azért a D2R-re meg a D4-re kiváncsi leszek.
#7
#6: Sajnos a liberalizmus sem fenékig tejfel. Ami az egyik embernek a szabadság, az a másiknak könnyen a nyomorát okozhatja.
#6
Ha a 99%-ról mondana le, akkor is többet kaszálna csak idén home office-ban szunyókálva, mint én az egész elcseszett életemben 12 órázva.
Aszottul félrement valami ebben a világban, srácok...
#5
#2: Bús :)
#4
2000-ben még nem volt Activision-Blizzard, csak 2008-tól egyesültek. Ha a Blizzard teljesítményét nézzük azóta, az sajnos elég kiábrándító, na nem anyagilag, mert ugye ott a wow, hanem minden más téren.
#3
Szegény... egy könnycseppet elmorzsolunk majd érte. :(
#2
Ettől szomorú panda vagyok.
#1
Persze érthető is, a fix csökkent de majd bónuszokkal behozza. Ha jól tudom a fejlesztők is hasonlóképpen vannak jutalmazva.