Már 60 millió játékost számlál az Overwatch

Mostanában viszonylag keveset hallhattunk az Overwatch felől - ami vélhetően a közelgő második rész előtti csend -, de ettől függetlenül a Blizzard hero shootere köszöni, jól van, és már több mint 60 millió játékossal büszkélkedhet.

Hiába az Overwatch napjaink egyik legnépszerűbb multis címe, hírek terén nincs körülötte olyan zsongás, mint mondjuk egy Apex Legends vagy Fortnite körül. Ez viszont nem azt jelenti, hogy elpártoltak volna tőle a játékosok az évek alatt - sőt, éppen ellenkezőleg!

Nemrég a GameSpot Jeff Kaplan utódjával, Aaron Kellerrel, készített egy interjút, aki elmondta, hogy az Overwatch mostanra 60 millió játékost tudhat maga mögött - 2019 végén a játékosbázis 50 millió körül mozgott (via Windows Central).

Talán első olvasásra ez a játékosszám eltörpül az olyan óriások mellett, mint mondjuk a Call of Duty: Warzone 100 milliós tábora, de azt azért nem szabad kihagyni a képletből, hogy az Overwatch nem egy free-to-play alkotás. Arról nem is beszélve, hogy nem tart olyan sűrűn ingyenes hétvégéket és/vagy leárazásokat, mint például a Rainbow Six: Siege, ami idén lépte át a 70 milliós mérföldkövet.

3 komment - szólj hozzá!