A Steamre is begördült a World of Tanks

A klasszikus World of Tankset eddig kizárólag a saját launcherén keresztül lehetett elérni, a minap azonban a Steam kínálatában is megjelent a free-to-play játék. Egy nagy gond viszont van ezzel a változattal, a rajongók pedig nem is örültek neki.

A World of Tanks még 2010-ben rajtolt el, azóta pedig csak és kizárólag a Wargaming saját launcherén keresztül lehetett elérni. Ez a minap megváltozott, ugyanis a Steamen is elérhetővé vált a free-to-play játék: a steames változat tökéletesen megegyezik az eredeti kiadással, és még a crossplayre is lehetőséget adtak a fejlesztők.

Nagy probléma viszont, hogy a fiókunk és a játékállásunk nem mozgatható a két verzió között, ami azt jelenti, hogy ha a Steamre költöznénk, lényegében újra kell kezdenünk a játékot. Ez érthető okokból nem igazán nyerte el a rajongók tetszését, akik ezért el is árasztották negatív értékelésekkel az anyag adatlapját - különösen azért fáj ez, mert a Steam-változat végső soron ugyanúgy a Wargaming launcherén keresztül indul, és azon keresztül kell accountot is létrehoznunk.

A Wargaming egyelőre egy különleges eseménnyel igyekszik kompenzálni a játékosokat, aminek a keretei között május 3-ig minden egyes harckocsival négyszer több XP jár az első győzelemért, mint általában. Emellett egy sor küldetést is kaptunk, amellyel felpörgethetjük a fejlődésünket.

6 komment - szólj hozzá!