Az Epic felvásárolta az ArtStationt

Elsőre elég különös húzásnak tűnik, de úgy tűnik, az Epic Games nem csak a pereskedésre és az ingyenes játékok osztogatására költi a pénzét. A vállalat felvásárolta az ArtStationt, a művészek és illusztrátorok gyűjtőhelyét.

Megszokhattátok már, hogy általában megemlékezünk arról, ha egy nagyobb stúdió bekebelez egy kisebb fejlesztőcsapatot, ma azonban egy kicsit más a helyzet. Habár egy igen számottevő akvizícióról van szó, az Epic Games nem a játékstúdiók közt halászott: Tim Sweeney bandája az ArtStationre vetett szemet.

Ahogy azt a hivatalos közlemény szerint is olvashatjuk, a szórakoztatóipar (köztük a játékipar) művészeinek otthont adó, többek közt galériaként, portfóliók tárházaként és piactérként is funkcionáló weboldal csatlakozott az Epic Games családjához. A két vállalat kapcsolata mindig is közeli volt, hiszen jelentős forgalmat generáltak az ArtStationnek azok a művészek, akik az Unreal Engine-hez készítettek modelleket, ez azonban nem jelenti, hogy az oldal mostantól assetgyárrá válna - az ígéretek szerint az oldal működése semmit nem fog változni.

Az Epic ezzel mégis egy elképesztően fontos erőforrásra tett szert, hiszen ha egy illető komolyabb grafikusként, modellkészítőként vagy látványtervezőként próbálja megkeresni a kenyerét, akkor egészen valószínű, hogy a portfóliójával a hóna alatt először az ArtStationre vezet majd az útja.

4 komment - szólj hozzá!