Az Epic felvásárolta az ArtStationt

  • Írta: szlav
  • 2021. május 3.
  • Biznisz
Link másolása
Elsőre elég különös húzásnak tűnik, de úgy tűnik, az Epic Games nem csak a pereskedésre és az ingyenes játékok osztogatására költi a pénzét. A vállalat felvásárolta az ArtStationt, a művészek és illusztrátorok gyűjtőhelyét.

Megszokhattátok már, hogy általában megemlékezünk arról, ha egy nagyobb stúdió bekebelez egy kisebb fejlesztőcsapatot, ma azonban egy kicsit más a helyzet. Habár egy igen számottevő akvizícióról van szó, az Epic Games nem a játékstúdiók közt halászott: Tim Sweeney bandája az ArtStationre vetett szemet.

Ahogy azt a hivatalos közlemény szerint is olvashatjuk, a szórakoztatóipar (köztük a játékipar) művészeinek otthont adó, többek közt galériaként, portfóliók tárházaként és piactérként is funkcionáló weboldal csatlakozott az Epic Games családjához. A két vállalat kapcsolata mindig is közeli volt, hiszen jelentős forgalmat generáltak az ArtStationnek azok a művészek, akik az Unreal Engine-hez készítettek modelleket, ez azonban nem jelenti, hogy az oldal mostantól assetgyárrá válna - az ígéretek szerint az oldal működése semmit nem fog változni.

Az Epic ezzel mégis egy elképesztően fontos erőforrásra tett szert, hiszen ha egy illető komolyabb grafikusként, modellkészítőként vagy látványtervezőként próbálja megkeresni a kenyerét, akkor egészen valószínű, hogy a portfóliójával a hóna alatt először az ArtStationre vezet majd az útja.

4.
4.
user101
Hát, ha ez a f@szk@lap Biden csődbe viszi az usa-t akkor kína marad az egyetlen szuperhatalom, ami meg tencent, szóval akkor is az epic kerül előnybe... :)

Inkább halljon ki az emberiség :)))
2.
2.
joshfeed
Jó dolgokat vásárol fel az Epic. Én is hajrázok nekik :)
1.
1.
hedzsooo
Már 1 jó ideje nem tettem szová, szóval: Hajrá Epic! :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...