Így fest a Battlefield 6?

Az elmúlt héten rengeteg pletyka és vélt vagy valós szivárgás tört utat magának az új Battlefield-játékkal kapcsolatban, így most mi is említést teszünk róluk. Ahogy ilyenkor szokás, ezeket az infókat kezeljétek némi fenntartással!

Nem titok, hogy EA garázsaiban már javában készül az új Battlefield, számos pletyka pedig arra utal, hogy a játékot már idén ősszel kézbe vehetjük. Érdemes leszögeznünk, hogy hivatalos bejelentés ezzel kapcsolatban nem érkezett a stúdió felől, habár elég nyilvánvaló, hogy a leleplezés nincs már messze, hiszen a Battlefield Twittere a napokban lecserélte az összes logóját, másfél héttel ezelőtt pedig az alábbi képet is közzétették:

Hivatalosan tehát ennyit tudunk, de mi a helyzet a pletykákról? Nos, a leakek java egy megbízhatónak tartott szivárogtatótól, Tom Hendersontól érkezett, kinek állítása szerint az új epizód - amely egyszerűen csak a Battlefield címet viseli majd - a közeli jövőben játszódik majd, nagyjából a 2030-as években. A történet szerint az USA és Oroszország ismét egymás torkának esik, a konfliktus java azonban proxy háborúként zajlik majd. A játékosok is olyan nemzetek katonáiként küzdenek majd, akiket a nagyhatalmak igyekeznek a saját oldalukra állítani.

Itt érdemes kitérnünk a látnivalókra, amelyeket Henderson (igen bizarr módon) először saját kezű rajzokként szivárogtatott ki, miután saját szemmel látta a játék előzetesét. Ha kíváncsiak vagytok ezekre, nézzetek szét a Twitterén, számunkra azonban érdekesebbek azok a screenshotok, amelyek a napokban láttak napvilágot. A vélhetően a trailerből kivágott, nem túl jó minőségű képanyagok szinte teljesen megegyeznek Henderson korábbi vázlataival. Íme:

Mit tudunk még a játékról? Nos, a szivárgások nyúlüregében jobban elmerülve hallhattunk pletykát 128 fős (előző generációs konzolokon 64 fős) csatákról, kooperatív módra kihegyezett kampányról és a megszokott négy karakterosztályról, melyeket tovább lebontva számos irányba specializálódhatunk. Ha minden igaz, akkor érkezik egy battle royale-mód is, ez azonban csak a játék megjelenése után várható. A Call of Duty: Warzone mintájára elképzelhető, hogy ez egy önálló, ingyenesen elérhető játék lehet.

Visszatérve a fő vonulatra, a játékban láthatunk drónokat és harci gépezeteket is - az egyik ilyen robot kísértetiesen hasonlít a Boston Dynamics robotkutyájára -, ezek azonban csak kütyükként vagy segítőként kapnak szerepet, maga a játékmenet hasonlít majd a korábbi epizódokhoz, így nem kell például falon futástól vagy lézerfegyverektől félnünk. Mivel a fejlesztők nem kifejezetten science fictiont készítenek, a játék fegyverei is kizárólag létező fegyvereket vagy valós prototípusokat reprezentálnak majd. Ami pedig a pusztítást illeti, a robbanások, becsapódások és hasonlók mellett néhány természeti hatás is rombolhatja az épületeket (tornádó, árvíz, földrengés).

Mindez persze egyelőre csak szóbeszéd, nem érdemes mérget venni az olvasottakra, de ahogy azt korábban is írtuk, valószínűleg nem kell már sokat várnunk a hivatalos leleplezésre.

19 komment - szólj hozzá!