Borderlands 3 - 115 millió dollárért kötötte le az Epic

Folyamatosan csöpögnek a részletek azokból a dokumentumokból, amelyek az Epic Games és az Apple pere kapcsán láttak napvilágot. Kiderült például, hogy 115 millió dollárt ért a Borderlands 3 Epic Games Store-exkluzivitása.

Azt már tudjuk egy ideje, hogy az Epic Games elképesztő összegeket költ exkluzív címekre, a minap pedig arra is fény derült, hogy az Epic Games Store megnyitását követő kilenc hónapban mennyi pénzt fordított ingyenes játékokra. Most a Borderlands 3 kapcsán kötött megállapodás részletei láttak napvilágot, így tudtuk meg, hogy a teljes exkluzivitási üzlet 146 millió dollárjába került a cégnek.

A Borderlands 3 PC-s változata hat hónapon át volt Epic Games Store-exkluzív. A mostani részletek szerint a bolt 115 millió dollárt fordított magára az új részre és annak promózására, amelyből 80 millió dollár volt az a fejlesztőknek garantált letét, amit a játék teljesítményétől függetlenül kifizettek volna. Ezenkívül 31 millió dollárt költöttek "a kapcsolódó 2K-megállapodásokra", amelyből a Borderlands: The Handsome Collection és a Civilization VI ingyenessé tételét fedezték.

Érdekesség, hogy a Borderlands 3 1,5 millió felhasználót ért el a megjelenését követő két hétben (ezeknek a több mint fele újonnan regisztrált játékos volt), és 100 millió dollárt hozott, vagyis a letét összegét azonnal kitermelte. Az Epic Games jutaléka 9,2 millió dollár volt ez idő alatt. 

Látható tehát, hogy az Epic rengeteg pénzt költ az exkluzív megállapodásaira, így aligha meglepő, hogy még mindig veszteséges az üzlete: Tim Sweeney Epic-vezér arra számít, hogy a következő három-négy éven belül válhat nyereségessé az Epic Games Store.

8 komment - szólj hozzá!