Borderlands 3 - 115 millió dollárért kötötte le az Epic

  • Írta: fojesz
  • 2021. május 4.
  • Hír
Link másolása
Folyamatosan csöpögnek a részletek azokból a dokumentumokból, amelyek az Epic Games és az Apple pere kapcsán láttak napvilágot. Kiderült például, hogy 115 millió dollárt ért a Borderlands 3 Epic Games Store-exkluzivitása.

Azt már tudjuk egy ideje, hogy az Epic Games elképesztő összegeket költ exkluzív címekre, a minap pedig arra is fény derült, hogy az Epic Games Store megnyitását követő kilenc hónapban mennyi pénzt fordított ingyenes játékokra. Most a Borderlands 3 kapcsán kötött megállapodás részletei láttak napvilágot, így tudtuk meg, hogy a teljes exkluzivitási üzlet 146 millió dollárjába került a cégnek.

A Borderlands 3 PC-s változata hat hónapon át volt Epic Games Store-exkluzív. A mostani részletek szerint a bolt 115 millió dollárt fordított magára az új részre és annak promózására, amelyből 80 millió dollár volt az a fejlesztőknek garantált letét, amit a játék teljesítményétől függetlenül kifizettek volna. Ezenkívül 31 millió dollárt költöttek "a kapcsolódó 2K-megállapodásokra", amelyből a Borderlands: The Handsome Collection és a Civilization VI ingyenessé tételét fedezték.

Érdekesség, hogy a Borderlands 3 1,5 millió felhasználót ért el a megjelenését követő két hétben (ezeknek a több mint fele újonnan regisztrált játékos volt), és 100 millió dollárt hozott, vagyis a letét összegét azonnal kitermelte. Az Epic Games jutaléka 9,2 millió dollár volt ez idő alatt. 

Látható tehát, hogy az Epic rengeteg pénzt költ az exkluzív megállapodásaira, így aligha meglepő, hogy még mindig veszteséges az üzlete: Tim Sweeney Epic-vezér arra számít, hogy a következő három-négy éven belül válhat nyereségessé az Epic Games Store.

8.
8.
ribizly
Gondolom egy magyarítással bejönne.
7.
7.
crytek
#6: Dead Island is egy jó játék ... de az is csak coopban. Egyedül dög unalom, de haverokkal ökörködve nagy fun tud lenni
Egy bordert se vittem végig soha pedig 1-2 ből a fullos verzió van meg de minek...
6.
6.
ribizly
Ezt honnan veszed? Az első két részben is meg van oldva a revive rendszer.
Ezek alapvetően vicces, történet vezérelt játékok. Looter-shooter RPG elemekkel. Egészen egyedi amúgy a humora.
Ám a 3. részről eddig csak negatívumot hallottam.
5.
5.
crytek
#3: Ezek egyike sem single játék .....(vagyis tolhatod egyedül ,de legyen melletted ember aki újraéleszt ha belehalsz az unalomba)
4.
4.
ribizly
#3: Mi a gond vele? Én most éppen a 2-t tolom, de ha nem érdemes, akkor nem repülök el a 3-ra.
3.
3.
user101
Én a Steam-en elköltött $15-öt is sajnálom érte... Kevés játék van amit nem játszok végig, de ezt a sz@rt nem tudtam... Pedig az előtte megjelent hármat mind sikerült... :/
2.
2.
Gykrizsi
Ezért a rakás szar játékért kár volt.
1.
1.
Daniel21
Milyen Epic hír áradat van a mai nap... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...