Mass Effect-kollekció - kiderült pár technikai részlet

Nyakunkon van a Mass Effect: Legendary Edition, ezért időszerű volt, hogy a készítők megosszanak pár részletet azzal kapcsolatban, hogy az egyes platformokon mekkora felbontásban, illetve milyen framerate-tel fog futni a kollekció.

Jövő héten, május 14-én újra Shephard bőrébe bújhatunk, hogy megállítsuk a Reaper-inváziót a Mass Effect: Legendary Editionben, ami PC-n, PS4-en és Xbox One-on is tiszteletét teszi majd. Most pedig azt is megtudtuk, hogy az említett platformokon milyen grafikai részletesség mellett hány fps-sel fog futni a felújított trilógia.

Bármelyik konzolon is indítjuk el a Mass Effect: Legendary Editiont a grafikai beállításoknál választhatunk majd a Quality, valamint a Framerate mód között. Az alap PS4-en és Xbox One-on az előbbinél 1080p/30 fps-sel, míg az utóbbinál - valószínűleg némi kompromisszum mellett - 1080p/60 fps-sel fog futni a játék. PlayStation4 Prón, Xbox One X-en és Xbox Series S-en ezek az értékek 2160p/30 fps-re és 1440p/60 fps-re módosulnak.

PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en mind a két konzolon 4K/60 fps-t préselhetünk ki a játékból Quality módban, viszont Framerate módban a Microsoft konzolja lesz előnyben: míg PS5-ön 1440p/60 fps lesz a felső határ ilyenkor, addig Series X-en az 1440p/120 fps-től sem jön zavarba a gép.

PC-n természetesen nem leszünk az alábbi két mód közé beszorítva, és ha bírja a gépünk, akár 240 képkockát is kipasszírozhatunk a Mass Effect: Legendary Editionből másodpercenként. A gyengébb vassal rendelkezőknek sem kell megijedniük, ugyanis a részletes grafikai beállításoknak köszönhetően ők is megtalálhatják a látvány és a gyorsaság közti aranyközéputat.

Update! Nemcsak technikai részleteket kaptunk, de egy nagy adag bónusztartalmat is, amit május 31-ig szerezhetünk be. A majdnem 2 gigányi jóság között találunk digitális art bookokat és képregényeket (amelyeket eredetileg a Mass Effect 2 és 3 Deluxe-kiadásaihoz csomagoltak), négyórányi zeneszámot (köztük a Legendary Editionhöz írt Resynthesisszel), ráadásul egy jópofa háttérképszerkesztővel is elszórakozhatunk.

19 komment - szólj hozzá!