Bemutatkozott a Game Builder Garage

  • Írta: Baloo
  • 2021. május 6.
  • Bejelentés
Link másolása
A Dreams sikerén felbuzdulva a Nintendo is úgy döntött, hogy megtanít bennünket játékot fejleszteni, ezért nemrég bejelentette a Game Builder Garage című alkotását, ami a játékkészítés rejtélyeit hivatott bemutatni egészen az alapoktól.

Eddig is bőven találtunk kifejezetten az alkotásra és edukációra építő programokat a Switch kínálatában, a frissen bejelentett Game Builder Garage azonban alaposan rátercel majd ezekre. A Nintendo legújabb alkotásában a saját játékainkat építhetjük meg egészen az alapoktól kezdve, amit azután természetesen meg is oszthatunk majd a nagy világgal.

Ahogy azt a fenti videó is jól ábrázolja, az egész folyamat amolyan "nintendós módon" könnyen tanulható, így aranyos figurák (a Nodonok) segítségével hozhatjuk létre a saját szoftverünket. Ha pedig elsajátítottuk az alapokat, akkor a határ a csillagos ég, és versenyezhetünk, hogy előbb készítsük el a következő Bayonetta- és/vagy Metroid-játékot, mint a kiotóiak. Na jó, ha azokat nem is, de rengeteg jópofa kis játékot összerakhatunk majd a Game Builder Garage segítségével.

A Game Builder Garage június 11-én jelenik meg kizárólag Nintendo Switchre, méghozzá 30 eurós árcédulával ellátva.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...