Nintendo Switch - közel a 85 millió eladott példány

  • Írta: fojesz
  • 2021. május 7.
  • Biznisz
Link másolása
A Nintendo is közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését, és elképesztően jó számokat találtunk benne. Miközben a Switch eladásai közelítenek a 85 millió példány felé, az eddigi legnyereségesebb évét zárhatta a vállalat.

Elképesztően jó számokat hozott a pandémia a Nintendónak, a 2021. március 31-gyel lezárult pénzügyi év az eddigi legtöbb nyereséget hozta a cég történetében: 6,2 milliárd dollárt, ami 88 százalékos növekedésnek felel meg éves szinten. A bevétel is rekordközelire sikerült, itt 16,1 milliárd dollárnál állt meg a számláló, ami 34 százalékos ugrás az előző évhez képest.

Ahogy arról mi is megemlékeztünk már, a járvány miatt bezárkózó emberek előszeretettel keresték a Nintendo termékeit, amely világszerte hiánycikké vált. Switchből 28,8 millió példány talált gazdára az elmúlt tizenkét hónapban (ez 37,1 százalékos növekedés), így a konzol összesen 84,59 millió eladásnál jár, amiből a Switch Lite 14,7 millió darabbal veszi ki a részét.

A játékoknál is látványos volt az erősödés, 36,8 százalék. Összesen 230,9 millió Switch-játékot vásároltak az üzleti évben a játékosok, amivel az összesített szám már 587,12 milliónál jár. A Nintendo szerint mostanra 36 olyan Switch-címről beszélhetünk, amiből legalább egymillió kópia fogyott, a kiotóiak pedig öt játék teljesítményét emelték ki ezúttal:

  • az Animal Crossing: New Horizons 32,6 millió,
  • a Mario Kart 8 Deluxe 35,4 millió,
  • a Super Mario 3D All-Stars 9 millió,
  • a Super Mario 3D World + Bowser's Fury 5,6 millió,
  • míg a járvány miatt új erőre kapó Ring Fit Adventure 10,11 millió eladást tudhat maga mögött.


A Nintendo a digitális piacokon is egyre erősödik, a Nintendo Switch Online-hoz köthető tranzakciók 68,5 százalékkal nőttek éves szinten. A mobilos üzletág 11,3 százalékkal tudott erősíteni a forgalmán.

Habár a kiotóiak az elkövetkező évre valamivel rosszabb számokat várnak (az Animal Crossing sikerét nehéz lesz megismételni, és a járványhelyzet is javulni fog), azért így sem panaszkodhatnak majd: Switchből például 25,5 millió darabot szórnának szét jövő áprilisig, ami azt jelentené, a konzol a Nintendo Wii összesített eladásait is lepipálná.

14.
14.
cannondale
GTA lenne rá, én is megvenném.
13.
13.
Akinek nincs otthon egy ilyen macis Switch, az semmit nem ért még el az életben.
8.
8.
Guba32
#6: Ha szerencséje lesz kinövi...
4.
4.
Guba32
#2: Azért nem semmi,hogy még a ps-eket is lefogják.
3.
3.
TrishtanAG
Tegnap adták meg magukat a kondik a V1-esemben :(.
2.
2.
nemfontos
Azért nem semmi hogy ilyen szinten beelőzték az xbox -okat. Még a kanyarban sincs mögöttük.
1.
1.
Ooorky
A Pokémon hozni fogja a kötelezőt, 10 milliós eladások meglesznek idén is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...