Nintendo Switch - közel a 85 millió eladott példány

A Nintendo is közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését, és elképesztően jó számokat találtunk benne. Miközben a Switch eladásai közelítenek a 85 millió példány felé, az eddigi legnyereségesebb évét zárhatta a vállalat.

Elképesztően jó számokat hozott a pandémia a Nintendónak, a 2021. március 31-gyel lezárult pénzügyi év az eddigi legtöbb nyereséget hozta a cég történetében: 6,2 milliárd dollárt, ami 88 százalékos növekedésnek felel meg éves szinten. A bevétel is rekordközelire sikerült, itt 16,1 milliárd dollárnál állt meg a számláló, ami 34 százalékos ugrás az előző évhez képest.

Ahogy arról mi is megemlékeztünk már, a járvány miatt bezárkózó emberek előszeretettel keresték a Nintendo termékeit, amely világszerte hiánycikké vált. Switchből 28,8 millió példány talált gazdára az elmúlt tizenkét hónapban (ez 37,1 százalékos növekedés), így a konzol összesen 84,59 millió eladásnál jár, amiből a Switch Lite 14,7 millió darabbal veszi ki a részét.

A játékoknál is látványos volt az erősödés, 36,8 százalék. Összesen 230,9 millió Switch-játékot vásároltak az üzleti évben a játékosok, amivel az összesített szám már 587,12 milliónál jár. A Nintendo szerint mostanra 36 olyan Switch-címről beszélhetünk, amiből legalább egymillió kópia fogyott, a kiotóiak pedig öt játék teljesítményét emelték ki ezúttal:

  • az Animal Crossing: New Horizons 32,6 millió,
  • a Mario Kart 8 Deluxe 35,4 millió,
  • a Super Mario 3D All-Stars 9 millió,
  • a Super Mario 3D World + Bowser's Fury 5,6 millió,
  • míg a járvány miatt új erőre kapó Ring Fit Adventure 10,11 millió eladást tudhat maga mögött.


A Nintendo a digitális piacokon is egyre erősödik, a Nintendo Switch Online-hoz köthető tranzakciók 68,5 százalékkal nőttek éves szinten. A mobilos üzletág 11,3 százalékkal tudott erősíteni a forgalmán.

Habár a kiotóiak az elkövetkező évre valamivel rosszabb számokat várnak (az Animal Crossing sikerét nehéz lesz megismételni, és a járványhelyzet is javulni fog), azért így sem panaszkodhatnak majd: Switchből például 25,5 millió darabot szórnának szét jövő áprilisig, ami azt jelentené, a konzol a Nintendo Wii összesített eladásait is lepipálná.

15 komment - szólj hozzá!