Visszatér a baseballhoz az EA Sports

Az utóbbi időben terjeszkedésbe kezdett a sportjátékok piacán az EA Sports: a minap például bejelentette, hogy a baseballhoz is visszatér, méghozzá a Super Mega Baseball-sorozat és annak fejlesztője, Metalhead Software felvásárlásával.

Az Electronic Arts bejelentette, hogy felvásárolta a Metalhead Software csapatát és vele együtt a Super Mega Baseball-sorozatot - az üzlet részletei nem nyilvánosak.

A kiadó az utóbbi időben elkezdett terjeszkedni a sportjátékok piacán, és több olyan szegmensbe is benyomult, ahol évek óta nem képviseltette magát. Visszahozza a főiskolai focit, újra golfjátékot készít, és visszatér a baseballhoz is, amivel 2007-ben foglalkozott utoljára.

A kanadai Metalheadet 2009-ben alapította Scott Drader és Christian Zuger, a baseballhoz árkádosan közelítő Super Mega Baseballt pedig első körben PS3-ra és PS4-re adták ki 2014-ben. A játék óriási siker lett, és két folytatást is megért, a harmadik rész épp tavaly jelent meg PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Nintendo Switchre.

Ahogy azt a srácok megjegyzik, az Electronic Arts a "tökéletes partner" a számukra ahhoz, hogy nagyobb projekteket valósítsanak meg, és több embert érhessenek el. A csapat jelenleg a Super Mega Baseball 3 hetedik frissítésén dolgozik.

6 komment - szólj hozzá!