Az Activision elhatárolódik Ghost színészétől

A Call of Duty: Modern Warfare és Warzone népszerű operátorát, Ghostot alakító Jeff Leach agresszív, toxikus és szexista megnyilvánulásai miatt került a napokban a reflektorfénybe. Az Activision emiatt búcsút mondott a szinkronszínésznek.

A Call of Duty-széria rajongói nagy lelkesedéssel fogadták Ghostot, aki új szinkronnal ugyan, de visszatért a 2019-es Modern Warfare-ben, a legújabb fejlemények szerint azonban újabb castingra lesz szükség, ha a későbbiekben is feltűnik majd a karakter. Az Activision ugyanis teljes mértékben elhatárolta magát Jeff Leachtől, Ghost új hangjától, miután fény derült a brit színész erősen sértő és szexista megnyilvánulásaira - erről itt láthattok egy összeállítást.

Az üggyel kapcsolatban a PC Gamer is felkereste az Activisiont, amelyre a kiadó a következő válaszüzenetet adta: "A szexizmusnak nincs helye az iparágunkban, a játékainkban vagy a társadalmunkban. Az Activision nem dolgozik többé Jeff Leachcsel, erősen elítéljük a megnyilvánulásait. A célunk mindig is az, hogy szórakoztató és biztonságos élményt nyújtsunk minden játékosunk számára."

Az üggyel kapcsolatban később Jeff Leach is megszólalt, azt állítva, hogy a klipeket a kontextusukból kiragadva prezentálták annak érdekében, hogy negatív fényben tüntessék fel a karakterét, miközben ő csupán elbánt egy trollal streamelés közben.

6 komment - szólj hozzá!