Az Activision elhatárolódik Ghost színészétől

  • Írta: szlav
  • 2021. május 10.
  • Hír
Link másolása
A Call of Duty: Modern Warfare és Warzone népszerű operátorát, Ghostot alakító Jeff Leach agresszív, toxikus és szexista megnyilvánulásai miatt került a napokban a reflektorfénybe. Az Activision emiatt búcsút mondott a szinkronszínésznek.

A Call of Duty-széria rajongói nagy lelkesedéssel fogadták Ghostot, aki új szinkronnal ugyan, de visszatért a 2019-es Modern Warfare-ben, a legújabb fejlemények szerint azonban újabb castingra lesz szükség, ha a későbbiekben is feltűnik majd a karakter. Az Activision ugyanis teljes mértékben elhatárolta magát Jeff Leachtől, Ghost új hangjától, miután fény derült a brit színész erősen sértő és szexista megnyilvánulásaira - erről itt láthattok egy összeállítást.

Az üggyel kapcsolatban a PC Gamer is felkereste az Activisiont, amelyre a kiadó a következő válaszüzenetet adta: "A szexizmusnak nincs helye az iparágunkban, a játékainkban vagy a társadalmunkban. Az Activision nem dolgozik többé Jeff Leachcsel, erősen elítéljük a megnyilvánulásait. A célunk mindig is az, hogy szórakoztató és biztonságos élményt nyújtsunk minden játékosunk számára."

Az üggyel kapcsolatban később Jeff Leach is megszólalt, azt állítva, hogy a klipeket a kontextusukból kiragadva prezentálták annak érdekében, hogy negatív fényben tüntessék fel a karakterét, miközben ő csupán elbánt egy trollal streamelés közben.

6.
6.
nemfontos
Nem semmi hogy kicsit nyugatabbra, de leginkább az usákoknál, és főként a helyiekkel szemben milyen véleménydiktatúra alakult ki... Hogy ez hova vezet a hópihékkel, a cancel culture -al, a mindent faji alapon meghatározó, szélsőbaros rasszizmussal párosítva azt talán még elképzelni sem tudjuk... De majd meglátjuk. :)
4.
4.
Heldengeist
#1: Senkinek sem *illik* bunkónak lennie, de ha ez nincs kihatással a munkájára, nem szabadna csak emiatt elveszítenie azt.

Ami a kicsiket meg a példaképséget illeti, a játékosok sosem fogják látni az arcát, nem is érdekli őket, szintén sosem fogják hallani a hangját a játék szinkronján kívül.

Plusz a kicsik le vannak szarva, ne velük érveljünk már egy olyan játéksorozat esetében, aminek még nem jelent meg része 16+ korosztálybesorolás alatt és az utóbbi kb. 5 évben a 18 éves korhatár volt az átlag. Ha a szülőket ez zavarja, ne vegyenek meg nekik egy olyna játékot, amin ott virít a piros körben a 18-as szám. Mert függetlenül attól, hogy szexista-e a szinkronszínész, nem való nekik. Ha meg erre az az érv, hogy XY is a GTA-n nőtt fel és mégis ember lesz belőle, attól sem lesz baja a kicsiknek, hogy egy játék szinkronszínészének van pár bunkó kommentje twitteren.
3.
3.
FekaFOB
Elég faramuci helyzet. Az ember valóban nagyon gáz és gusztustalan módon beszélt egyetlen egy emberröl. Ez alapból vállalhatatlan, de amit a hölgyek elöadnak, hogy általánosságban a nökröl beszélt volna az meg netto ferdítés.
2.
2.
Nate Hope
Akkor ideje előkeríteni az MW2-es Ghost megszólaltatóját.
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Még ha nem is szexista szöveg SZERINTEM, sértő minimum, ráadásul nem illik egy olyan emberhez akit a kicsik akaratlanul is példaképként néznek fel..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...