Lopott szörnydizájn a Resident Evil: Village-ben?

A Resident Evil: Village félelmetes ellenfeleitől valószínűleg mindenkinek feláll a hátán a szőr, de úgy tűnik, a Capcom agyszüleményei nem minden esetben voltak teljesen eredetiek. Az egyik ellenfelet egy 2013-as filmből emelhették át a japánok.
  • Írta: szlav

Kommentek

#4
#3: Kóreai. :) The host. :)
#3
Mondjuk ami a filmben van a csávó feje helyén, az egy repülőgép rotorja, ami meg a Resiben van, az meg három láncfűrész propeller formára hegesztve. Max csak a koncepcióból ihletődhetett a dizájner. Na és akkor mi van? A Moreau viziszörnyet meg egyértelműen abból a japán horrorfilmből nyúlták le, amiben a fél várost karantén alá vonják, a címe nincs meg, de vagy 15 éves film az is.
#2
#1: Attól, hogy valami nincs levédve, attól még nem lehet szabadon felhasználni engedély nélkül. A copyright annyiban segít, hogy egyértelmű a helyzet, hogy ki rendelkezik a jogokkal, és nem kell bizonygatni a bíróságon, hogy melyik volt előbb, melyik az eredeti stb.
#1
Szó mi szó, elég egyedi kreáció. Nem nagyon lehet ráfogni, hogy csak véletlen a hasonlóság. Mondjuk ha nincs levédve, akkor így járt a pasas.