Brit toplista: az élen kezdett az új Resident Evil

  • Írta: fojesz
  • 2021. május 10.
  • Toplista
Link másolása
Kényelmesen behúzta az aranyérmet a Resident Evil: Village a brit játékeladási toplistán, sőt elmondható, hogy eddig nem sok cím kezdett ilyen jól az új generációs konzolokra megjelent anyagok közül.

A brit toplista élén rajtolt a Resident Evil: Village, amely a második legjobb rajtot produkálta idén a Super Mario 3D World + Bowser's Fury mögött. Ami azt illeti, a PlayStation 5-re megjelent játékok közül az új Resié volt a harmadik legjobb első hét a Spider-Man: Miles Moralesé és az Assassin's Creed Valhalláé után, míg Xbox Series X-en csak a Call of Duty: Black Ops - Cold War tudott jobb nyitányt produkálni.

Persze a brit toplista csak a dobozos eladásokkal számol, és ez erősen érződik akkor, amikor a sorozat korábbi részeivel vetjük össze a Village kezdését: habár a Resident Evil 3 első heti eladásait 76 százalékkal pipálta le a játék, a Resident Evil 7 számaitól 40, a Resident Evil 2-étől 25 százalékkal maradt el az új epizód. Márpedig a digitális eladások évről évre nagyobb szerephez jutnak, és minden bizonnyal az idei játék is látványosabb eredményekkel büszkélkedhet, ha minden értékesítési csatornát figyelembe veszünk - erről árulkodnak a steames rekordok is.

Ami a toplista többi részét illeti: a múltkori aranyérmesünk, a New Pokémon Snap a második helyre csúszott le, míg a Returnal egy tizenötödik helyezésre cserélte a dobogó második fokát. A harmadik a FIFA 21 lett, a Nintendo pedig ismét dominálja az élbolyt.

  1. Resident Evil: Village
  2. New Pokémon Snap
  3. FIFA 21
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. Animal Crossing: New Horizons
  6. Minecraft (Switch)
  7. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  8. Grand Theft Auto V
  9. Ring Fit Adventure
  10. Call of Duty: Black Ops - Cold War
1.
1.
Ps fanboy
Megérdemli ez a játék, hogy ilyen népszerű. Ez az egyik legjobb rész. Szinte már tökéletesen keveri az akció és a horror részeket. És az a világ, amit megalkottak benne, az valami hátborzongatóan meseszép.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...