Resident Evil: Village - túl a hárommillión

Egy hete sincs, hogy hozzáférhetővé vált a Residen Evil-sorozat legújabb darabja, de máris hárommilliónál több példány kelt el belőle. Ezzel nemcsak alátámasztja a Capcom elvárásait, de máris jobban szerepel, mint az elődje ugyanennyi idő alatt.

A Capcom tegnap tartotta pénzügyi évértékelőjét, amelyben rekordnyereségről számolhattak be az elmúlt év tekintetében, az ideit pedig még jobbra prognosztizálták – ebből a jóslatból a Resident Evil: Village nagy mértékben hivatott kivenni a részét. A briteknél már tuti, hogy nagyot szólt, de a Capcom azóta még jobb hírrel állhatott elő: bejelentették, hogy a dobozos és digitális eladásokat összesítve máris túllépte a hárommillió eladott példányt a május 7-én megjelent játék.

Összehasonlításképp: ugyanennyi idő alatt a Resident Evil 7-ből 2,5 millió példányt adtak el 2017-ben, az a játék pedig 2020 végével 8,5 milliónál tart. Az idén a 25. évfordulóját ünneplő Resident Evil-széria darabjai összesen már több mint 100 milliós eladással büszkélkedhetnek.

A Capcom a bejelentésben a Resident Evil Re:Verse-ről is szót ejt, megemlítve, hogy az elhalasztott multiplayer játék változatlanul készül, és hogy azt ingyenesen megkapja mindenki, aki már birtokolja a Resident Evil: Village-et – elvégre annak a kísérőprogramja lett volna eredetileg is.

A széria jövője egyébként egy animációs sorozatot is tartogat egyebek mellett, de a Capcom más, egyelőre meg nem nevezett keresztmédiás tartalmakkal is készül.

17 komment - szólj hozzá!