Stratégiai játékként támad fel a Csillagkapu

Megvallva az őszintét, nem mostanság láttunk utoljára bármit, ami a Csillagkapuhoz kapcsolódik. A CreativeForge Games mégis előveszi a franchise-t, hogy Stargate: Timekeepers címmel valós idejű stratégiai játékot készítsen hozzá.

Már több mint huszonhét éve annak, hogy Roland Emmerich Csillagkapuját bemutatták. A filmből aztán egy tíz évadon át futó tévésorozat sarjadt, valamint két spin-off sorozat, néhány DVD-film, és legutóbb 2018-ban találkoztunk a címmel a Stargate: Origins minisorozat kapcsán. Hogy a Phantom Doctrine-ért és a Hard Westért is felelős csapat miért most készít játékot belőle? Az egyelőre rejtély, de megteszik.

A PC-re szánt, valós idejű stratégiának ígérkező Stargate: Timekeepers az 1997 és 2007 között futó sorozat hetedik évadjának végén veszi fel a fonalat, az antarktiszi csata idején, amikor Eva McCain parancsnokot és csapatát megbízzák azzal, hogy támogassák a CSK-1-et az Anubisz flottája ellen vívott csatában.

A Timekeepers nem az egyetlen játékadaptációja a sorozatnak, azok azonban sosem voltak túlságosan hosszúéletűek. A Stargate SG-1: The Alliance el sem készült, a Stargate: Resistance elrajtolt ugyan, de egy év alatt bezárta kapuit, a Stargate Worlds pedig szintén nem jelent meg. Remélhetőleg a Timekeepers sikeresebb lesz ezeknél.

15 komment - szólj hozzá!