Több mint 25 belsős játék készül a Sonynál

A PlayStation 4 rengeteget köszönhetett a SIE kiváló belsős fejlesztésű játékainak, és úgy tűnik, ez nem lesz másképp az új generáció esetében sem. Jelenleg több mint 25 first-party cím áll fejlesztés alatt a kékeknél.

A Sony stratégiája a napnál is világosabb volt az búcsúzó konzolgenerációban: a SIE Worldwide Studios olyan AAA-kategóriás, prémium játékokra fókuszált, amelyek gyakran a PlayStation 4 exkluzív címeiként játékosok millióit győzték meg arról, hogy érdemes náluk kinyitni a pénztárcát. Ez a hozzáállás pedig úgy tűnik, eléggé sikeres volt, hiszen a PlayStation 5 sem fog hiányt szenvedni a belsős fejlesztésekből: jelenleg több mint 25 ilyen cím fekszik a tervezőasztalon.

A PlayStation Studios feje, Hermen Hulst a Wirednek mesélt a Sony terveiről a következő években érkező játékokkal kapcsolatosan, így biztos forrásból tudhattuk meg, hogy a kékek szárnyai alatt dolgozó first-party stúdiók összesen több mint két tucat játékon dolgoznak - ráadásul nem csak folytatásokról és remake-ekről van szó. A szóban forgó projekteknek a fele vadonatúj IP-ket takar, azzal tehát senki nem vádolhatja a Sonyt, hogy csak a jól bejáratott címeire támaszkodna, fogunk még látni újdonságokat bőven.

4 komment - szólj hozzá!