Így fut a különféle platformokon a Biomutant

A Biomutant megjelenésére várva nem kell, hogy meglepetésként érjen benneteket az, hogy mégis hogyan fut majd PC-n vagy az előzőgenerációs konzolokon a játék. A THQ Nordic és az Experiment 101 egy videótrióval demonstrálja ezt.

Őszintén szólva nem bánnánk, ha már a megjelenés előtt érkezne minden játékhoz néhány olyan videó, mint amilyenek legutóbb feltűntek a THQ Nordic YouTube-csatornáján. A Biomutant kiadója három gameplay-előzetest osztott meg, amelyek a mozgékony szőrmókok csatározását mutatják be PC-n, PlayStation 4 Prón és Xbox One X-en, valamint a hagyományos PS4-en és Xbox One-on.

A PC-s verzió senkinek sem fog meglepetést okozni. A mellékelt felvétel 4K felbontással és 60 fps-es sebességgel pörög, de a játékban nem lesz majd fps-korlát, így a megfelelő hardverrel és monitorral olyan teljesítményt csikarhatunk ki belőle, amire csak telik. Ezzel kapcsolatban a Biomutant gépigénye hasznos iránymutató lehet.

Az erősebb előzőgenerációs konzolokon, vagyis PlayStation 4 Prón és Xbox One X-en 1080p-t céloz a játék, ez azonban dinamikusan skálázódó felbontást jelent. Ez az ára a 60 fps-nek, amelyet az ígéretek szerint a Biomutant szilárdan tart majd az öregedő hardveren.

A listát az PlayStation 4 és az Xbox One alapkonzolok zárják. Itt sajnos már el kell búcsúznunk a 60 fps-től - a játék mindkét konzolon 30 képkockás sebességgel fut majd 1080p-t célzó dinamikus felbontás mellett.

A listáról látványosan hiányzik az Xbox Series X/S, illetve a PlayStation 5, ennek azonban egyszerű az oka: a Biomutant még az előző generáció konzoljait célozta meg, így nem készült belőle önálló újgenerációs port. A visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően természetesen ezeken a masinákon is gond nélkül játszható lesz az anyag, de valószínűleg be kell érnünk az Xbox One X és a PlayStation 4 Pro élményével.

A Biomutant május 25-én fut be.

7 komment - szólj hozzá!