Számos PlayStation-játék tarthat még PC-re

Úgy tűnik, hogy még közel sem ért véget a korábbi PlayStation-exkluzívok PC-re való migrációja. A Sony létrehozta Steamen a PlayStation Studios profilját, amely az eddig ismert PC-s játékok mellett számos rejtett címet is tartogat.
  • Írta: szlav

Kommentek

#66
#63: Igen, ez a Sony szempontjából elenyésző, de nem is tudjuk a számokat, csak azt, hogy nem kiugróak. A portolás, patchelés, featureök fejlesztése, áttolgozása, meg gondolod ingyen van? Ez az egész egy ingyen reklám, ahogy már sokadszorra írom.
#64
Érdekességként: a Days Gone PS4 megjelenésekor csak tv-reklámra elköltöttek közel 8 millió dollárt egy hónap alatt.
#63
#62: Te, mert úgy adod elő hogy 40-50+ millió $ (sose tudjuk meg miből mennyi fogy ténylegesen) az semmit nem jelent a Sonynak. Dehogynem jelent...
#62
#61: Ki beszélt itt máltai szeretetszolgálatról? Elolvastad a kommentemet, amire reagáltál? Amit meg akarnak védeni a kalózoktól, azt meg is védik, csak éppen a Sonynak nem ér ennyit ez az egész. Talán még jó is nekik, hogy szélesebb körben eljut ingyen a userekhez...
#61
#60: Sokmindent feltörnek első nap ez nem sony sajátosság..
Egy pcs port nincs 1 millió$ sem. Ha eladnak 1 millió dbot mondjuk csak 40$-ért azért az szép kis summa főleg úgy hogy psre már ennyi nem biztos hogy fogyna ezekből, mert ott már agyonakciózzák őket vagy ps+ozzák stb
Azt el kéne felejteni, hogy bármelyik cég "máltai szeretetszolgálat" és a semmiért csinál dolgokat.
Bevétel 1 millióból csinálnak 40+ milliót csak hogy a fenti számokat vegyük alapnak..
#60
#55: Gondolom meggazdagodott belőlük a Sony, főleg, hogy mindkettőt feltörték első napon. Ennek a kiadósdinak nem nagy bevétele van. Úgy vannak vele, hogy ha pár embert sikerül meggyőzni. akkor már jó. Ingyen reklám, még egy kis bevétel is csorog.
#59
#52: Még mindig az a véleményem, hogy a Sony telibeszarja a PC piacot, csak azért ad ki pár(!) játékot, amit már a kutya sem vesz, generáció végén, hogy a ps5 felé csábítsa a népet. Még mindig nem idejétmúlt az exkluzivitás, mivel sohasem szárnyal jobba. Óriási hátrány fog érni ha nem veszel kololyab és nem kell 2-3 hosszú hsz-t végigolvasnom, aminek semmi értelme.
#58
#56: Senki se tud megcáfolni vagy megerősíteni ugyanis kemény 2 db ps cucc jött ki pc ami CSAKIS a Sony miatt jöhetett létre (Horizon és a Days Gone)...Minden másnak már nincs köze hozzájuk..Szóval a későbbiekben hogy mik jönnek és még mennyi game az rejtély egyelőre
#57
#54: Switchre is eladnak mindent egy zsák pénzért,pedig már kijátszhatta aki akarta mindenen a Witcher 3-at például.Meg sorolhatnék még egy rakat játékot amit arany árban adnak és elcsurog 1-2 milliócska.
#56
Cáfoljon meg valaki, ha tévedek, de azok a PS 4 exkluzívok jöttek ki később pc-re is, amik új IP-k voltak, és ezzel együtt is sikert hoztak. Szerintem ezekből várható még port.
#55
#54: Igen amikor megjelent konzolra ,de pc-re most jelenik meg. Ennyi erővel mennyi a pc-s bevétel annak amit konzolon már a kutya se vesz mert maga a Sony ingyen is adta már? Nos nem kell iszámolni. Pláne hogy pc-n ezeket nem agyonárazottan adják hanem ismét tudják "teljes" áron adni mivel oda friss címek.
Szóval a pc-s megjelenés még ha meg is állnak 1 millió eladott db (ezt sose tudjuk meg mert nem pálya a közlése) kurvajó bevétel minden tekintetben ha fáj ha nem akkor is
#54
#47: Szerintem az excluzivitás nem idejét múlt. A konzolokat mindíg is ez jellemezte és adta el a népnek. Persze azzal nincsen probléma, hogy 1-2 játékot kiadnak évek múlva. De ha már üzlet. Szerinted mekkora bevétele van egy 2-3-4 éve kiadott játéknak PC-n, amit szarrá játszottak anno? Kb harmad annyi mint mikor megjelent konzolra. Ennek maximum úgy lenne értelme pénz ügyileg, hogy felturbózzak valamivel,csiszolják a játékot. De nem mert ugyanazt kapod mint 2-3-4 évvel ezelőtt.
#53
#48: "nem lesz belőled soha cikkíró" - Már voltam az. Több helyen is. #rip De időközben realizáltam, hogy máshogyan jobban kamatoztatni tudom a kreatív vénámat (mind pénzügyileg, mind a szó alap értelmében is).

A mondatok nem agyonbonyolítottak, csak te vagy ostoba ahhoz, hogy megértsd őket. Ezért nevezel te engem ostobának. Fiú. :D
#52
#50: Még mindig nem cáfoltad meg, amit mondtam. Senki nem mondta, hogy nem szárnyal a Switch, a PS, vagy a nagymama lekvárja. Arról volt szó, hogy pénzügyileg/üzletileg sokkal kifizetőbb a Sony-nak, ha időeltolással PC-re is kihozza a címeit, főleg az egyre növekvő fejlesztési költségek tudatában. Talán egyszer eljutsz odáig, hogy megérted, amit írtam. Ha pedig önkényesen semmitmondónak bélyegzed másnak az érvekkel alátámasztott mondandóját, azzal instant halálra ítéled magad egy vitában, onnantól kezdve pedig ne várd, hogy továbbra is komolyan vegyenek.
#51
#50: Én azért vettem Switchet,mert ez az egyetlen élő handheld konzol,ezt minek hívják,monopóliumnak?
#50
#47: Elolvastam a hozzászólásodat, jó hosszú volt és semmitmondó. Csak az exkluzivitásnak van értelme, ezt a Sony példája is mutatja, valamint az Epic szárnypróbálgatásai. Ezért teszed le a voksod egy platform mellett. Az, hogy csepegtetenek generációnként néhány játékot PC-re, azért van, hogy új játékosokat vonzzanak be főként. A PC-ből származó eladás bevétele elenyésző a konzolos eladásokhoz + a hw és egyéb szolgáltatások bevételeihez képest. Szárnyal a Switch és a PS.
#49
#48: Ezen a te felesleges kommentjeiddel már rég túl vagyunk. :D
#48
#47: fiú..attól még hogy flancosan, lekezelően és agyonbonyolított mondatokban írsz, nem hogy nem lesz belőled soha cikkíró, de inkább ostobának jössz le
#47
#32: A mondatok helytálló értelmezése fontos lenne. Ahogy az is, hogy figyelj a szövegkörnyezetre, a kontextusra és tudd a komment egészét egyben értelmezni. Ezen áll, vagy bukik, hogy megérted-e azt, amit írtam.

"és akinél a PC a fő platform, az nagy eséllyel a PC-nél is fog maradni."

Először is ott az a kifejezés, hogy "nagy eséllyel". Ez értelemszerűen magába foglalja azt, hogy az említett platformhűség nem lesz minden esetben igaz, viszont az esetek többségében igen.

"Nyilvá idejétmúlt koncepció az exkluzivitás, amikor minden eladási rekordot megdönt a PS5, ha gyártanának belőle többet, ennek a többszörösét is eladnák."

Ezzel még nem cáfoltad meg azt, hogy idejétmúlt koncepció az exkluzivitás a KLASSZIKUS értelmében (ahogy én azt eredetileg is megfogalmaztam), ami ugyebár a TELJES exkluzivitást takarja. Konzol és konzol közötti/szembeni részleges exkluzivitásnak van értelme, hiszen Xbox és PS platform között az exkluzív címek fognak dönteni. Hasonló ökoszisztémával rendelkező, hasonló berendezkedésű platformokról van szó.

De PC és X/Y konzol között már nem, itt teljesen más szempontrendszerek is bekúsznak a képbe, a PC pedig ebből adódóan a versenyből kiemelkedik és más ligába helyezkedik. Ezt pedig a Sony is felismerte.

Pont emiatt nincs értelme a PC elől pár évnél tovább elzárva tartani játékokat. Aki annyi idő alatt akar / késztetést érez rá, az rávált a PS5-re. De utána felesleges teszem azt 1000-10000 ember miatt mondjuk a God of War 2-t továbbra is PS5 exkluzívnak meghagyni, akik még a gép életciklusának utolsó 5 évében megveszegetik a konzolt és a játékot, ha mondjuk ez idő alatt el lehetne adni a játékot 3 millió PC-s felhasználónak (akiket utána ráadásul potenciálisan jobban be lehetne vonzani a PS ökoszisztémába, mert mondjuk annyira tetszett nekik a második rész, hogy nem akarnának több évet várni a 3. rész PC-s verziójára, és inkább lecsapnának rá PS5-ön).

Tehát mégegyszer:

A klasszikus értelemben vett exkluzivitás idejétmúlt és gazdaságilag jóval kevésbé kifizetődő, mintha egy idő után X-Y játék PC-re is ellátogatna. Tehát csak úgy van létjogosultsága, ha az exkluzivitás időlimithez van kötve.

Teljes létjogosultsága egyedül a részleges exkluzivitásnak, vagy ha úgy jobban tetszik, a konzol exkluzivitásnak van. Azaz egy játék van Xbox-ra és PC-re, de PS-re nem, vagy van PS-re és PC-re, de Xboxra nem.

Ha pedig ezzel vitatkozol, akkor nem az én véleményemmel szállsz szembe, hanem a kőkemény üzleti, gazdasági, piaci realitással, illetve egy dollármilliárdos cég álláspontjával. De majd kezd el magyarázni a Sony-nak, hogy SZERINTED miért nem jó nekik, hogy kihoznak játékokat PC-re.