Mass Effect-kollekció - megjöttek az első modok

Alig néhány napja érkezett meg a Mass Effect: Legendary Edition, a modderek máris rárepültek a felújított kollekcióra. Eközben a BioWare sem rest: tegnap egy 11 gigás patch érkezett a játékhoz.

A Mass Effect: Legendary Edition PC-s változata nem rajtolt zökkenőmentesen, de a jó hír az, hogy a fejlesztők és a modderek sem ülnek tétlenül. Először kezdjünk a hivatalos újdonságokkal, ami a konzolos verziókat is illeti: tegnap délután megérkezett a csomag első nagy frissítése, amely egészen meghökkentő módon egy 11 GB-os letöltés képében bukkant fel.

A hivatalos patch note-ok viszonylag szűkszavúan írják le a frissítés tartalmát, de úgy tűnik, hogy a legtöbb tweak a világítást, az árnyékokat és a hibásan megjelenő textúrákat érintette. A trilógia első és harmadik részében olykor gondok akadhattak az achievementek/trófeák követésével is - az indokolatlanul vaskosnak tűnő patch ezt a problémát is fixálja.

Mindeközben a Mass Effect modding-közössége is aktivizálta magát, így a PC-s verzióhoz már számos felhasználói extra elérhetővé vált - ezeket a NexusMods oldalán érdemes átnyálazni. Már most találunk olyan kényelmi újításokat, amelyek megnövelik az FOV-t, az első részben engedélyezik a végtelen sprintet és a Mako boostját, vagy éppen sűrűbbé teszik az automatikus mentést. Az első modok közt megérkezett egy olyan opció is, amely engedélyezi a Mass Effect első részében az azonos nemű románcopciókat, így mostantól bárki a hálószobájába viheti Garrust vagy Liarát.

8 komment - szólj hozzá!