Novemberben next-genesedik a GTA V

Dátumot kapott a Grand Theft Auto V és a GTA Online újgenerációs, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re szabott változata. Ezzel hivatalosan is elmondhatjuk, hogy a Rockstar játéka megélt három konzolgenerációt.

Tudtuk, hogy érkezik, ma viszont hivatalosan is dátumot kapott a Grand Theft Auto V újgenerációs konzolokra szabott változata. Habár a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően ma is elérhető a játék ezeken a platformokon, a Rockstar Games bejelentése szerint november 11-én élesedik a kifejezetten PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re optimalizált verzió.

A teljes játék mellett mindkét platformon elérhető lesz a GTA Online önálló változata (a Red Dead Online-hoz hasonlóan), amely ráadásul ingyenes lesz az újgenerációs konzolokon. Ahogy arról azonban már tavaly nyáron is beszámoltunk, a megjelenést követő három hónapban csupán PlayStation 5-ön lesz ingyenes a GTA Online standalone változata, így aki már az elején szeretne részt venni a netes mókában Xbox-konzolokon, az csak a teljes csomag megvásárlásával teheti majd meg ezt.

Habár pontos részleteket egyelőre nem kaptunk, a Rockstar ígéretei szerint mind a GTA V, mind a GTA Online bővített és minőségileg felturbózott formában érkezik az újgenerációs konzolokra, amiből annyit mindenképp leszűrhetünk, hogy nem csupán grafikai ráncfelvarrásról lesz szó. További érdekesség, hogy a GTA III idén ősszel ünnepli a huszadik születésnapját, ezt pedig a fejlesztők sem hagyják szó nélkül - további részleteket erről sem árultak el, de a GTA Online játékosai biztosan lecsaphatnak majd egy-két spéci újdonságra.

21 komment - szólj hozzá!