E3 2021: Közösen lép fel a Microsoft és a Bethesda

A tavalyi keserű hírekkel ellentétben idén mégis az E3 színpadjára lép a Microsoft, és nem maradnak el a Bethesda bemutatói sem, mindezt azonban egyetlen közös prezentáció formájában kísérhetjük majd figyelemmel.

Ha a játékipar egyik legnagyobb üzleti dobására gondolunk az elmúlt évben, akkor a ZeniMax és ezáltal a Bethesda felvásárlása mindenképp az elsők közt szerepel. A Microsoft 7,5 milliárd dolláros akvizíciója a jövő hónapban jelentkező E3-on is alaposan érezteti majd a hatását, Matt Booty, az Xbox Game Studios fejese ugyanis elárulta, hogy a Microsoft és a Bethesda egyetlen közös bemutatóval készül a digitális előadássorozatra.

Igen rendhagyó ez, mivel a Bethesda a múltban teljesen önálló prezentációval jelent meg a konferencián, mindez azonban a nagy bekebelezés előtt történt. Persze a 2021-es E3-at övező "rendhagyó" újdonságokat napestig sorolhatnánk, hiszen a tavalyi év teljes leállása után idén lesz az első alkalom, hogy az expó teljes egészében digitális formátumban tér vissza. Nem kérdés, hogy ez alaposan felkavarja a rendezvény műsorstruktúráját. A legnagyobb stúdiók és a kisebb indie-kollektívák közt is egyre többen döntenek úgy, hogy a nagy műsorsorozattól elszakadva, önállóan próbálnak szerencsét a nyári hírcunamiban.

A 2021-es E3 június 12-15. közt zajlik majd.

28 komment - szólj hozzá!