Szabad maradhat az EA alatt a Codemasters

  • Írta: szlav
  • 2021. május 21.
  • Biznisz
Link másolása
Úgy tűnik, az Electronic Arts is egyetért azzal, hogy hosszú távon senkinek nem tenne jót, ha a Codemasters is csak egy futószalagmenti stúdióvá válna. Andrew Wilson szerint a csapat a jövőben is megtarthatja a kreatív szabadságát.

Miután a Codemasters feletti licitből az Electronic Arts jött ki győztesen, sokan joggal tehették fel a kérdést: a DiRT-sorozat és a Forma-1 játékok is a Need for Speed sorsára jutnak majd? Az árkádjellegű autós játékok egykori koronázatlan királya, valljuk be, már hosszú évek óta nem a régi, és habár az utóbbi időben számos különböző stúdió próbát tett a fejlesztéssel, úgy tűnik, az egykor fényesen izzó szikra valahol elveszett a messzeségben.

Szerencsére úgy tűnik, hogy a Codemasters megúszhatja az éhes anyavállalat nyomását, ugyanis maga Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója árulta el, hogy a szándékuk az, hogy Codies megtarthassa az eddigi identitását és kreatív szabadságát. Az üzletember hasonló példaként a Titanfall, az Apex Legends és a Star Wars Jedi: Fallen Order fejlesztőit emlegette fel.

"Éppen úgy, ahogy a Respawn esetében, a szándékunk most sem az, hogy átvegyük a vezetést a Codemasters felett. Nem az a célunk, hogy csak egy újabb EA-stúdió váljon belőlük. Az elsődleges célunk az, hogy lehetőségeket teremtsünk a számukra" - árulta el Wilson. "A játékipart a tehetséges és kreatív fejlesztők teszik naggyá, mi pedig nem sok hasznát látnánk annak, ha ez a befolyásolás hatására elveszne. Mindössze azt szeretnénk, ha a stúdiót hozzásegíthetnénk az iparágban betöltött pozíciónkból fakadó erőforrásainkhoz.

9.
9.
joshfeed
#7 Az, hogy kinek mi kell és mi tetszik én arra mindig vastagon tettem. Engem csak az érdekel, hogy nekem mi teszik és nem az, hogy mi fogy vagy mi a trend.
Nyilván tudom, hogy nem lesz Driveclub PC-re (Max emulátor szinten), mert a csapatot is szélnek eresztették, de ettől függetlenül nekem (!) az egyik legnagyobb autós cím.
7.
7.
#3: Megmondanád végső soron, hogy a mi a frásznak? Már PS-re sem kellett senkinek.
6.
6.
Caleon
#5: Máig nem értem miért engedték el a címet, elképesztően nézett ki és nagyon jó volt. A hibáit kinavítva egy DC2 tarolhatott volna. Persze lehet, hogy akkor a GT megsértődik.
5.
5.
Zuzmo
A Driveclub IP jogai tudtommal még a Sony-nál vannak, viszont nem valószínű, hogy a Gran Turismonak csinálnának mostanában konkurenciát. A Driveclub nem is fogyott kimagaslóan, 2 millió eladott példány a GT Sport 8 milliójával szemben.
4.
4.
Zuzmo
#3: Szerintem nem kizárt, hogy valamikor jön majd valami hasonló a Codemasterstől a jövőben, de a Driveclubhoz már PS5 upgrade sem lesz, magát a játékot sem lehet már megvenni.
3.
3.
joshfeed
2.
2.
Zuzmo
Ti milyen autóversenyes játéknak örülnétek?
Mi az ami hiányzik a piacról?
1.
1.
olymind1
Megtarthatják persze, mint a BioWare. XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...