Tizennégy percig mozog a Horizon: Forbidden West

  • Írta: fojesz
  • 2021. május 28.
  • Videó
Link másolása
Tegnap éjjel levetítették a State of Play legutóbbi adását, amelyben a Horizon: Forbidden West kapta a főszerepet: a Guerrilla Games egy közel negyedórás gameplay felvétellel készült a műsorra.

Tizennégy percig mozgott a PS4-re és PS5-re készülő Horizon: Forbidden West a State of Play legutóbbi adásában - a gameplay felvétel természetesen a next-gen verzióból származott:

A Horizon: Forbidden West története hat hónappal a Zero Dawn eseményei után veszi kezdetét, Aloy nyugatra utazik, miután egy rejtélyes kór üti fel a fejét a környéken. Habár hősnőnk a világ megmentésén fáradozik, az új helyszínen ismeretlen törzsekbe és gépekbe botlik, amelyek lépten-nyomon megnehezítik a dolgát - még szerencse, hogy ismerősök is elkísérték a kalandra, és új szövetségeseket is talál majd!

A gameplay demóban Aloy Erend megmentésére indul, aki egy ereklye után kajtatott San Francisco romjain, amíg a gépek irányítására képes Tenakth törzs el nem rabolta. Menet közben egy sor új eszközét megvillantja nekünk: a Pullcastert, amely felgyorsítja a mászását, a Shieldwinget, amellyel magasabb pontokról is biztonságosan tud leereszkedni, és a Diving Maskot, amellyel a víz alá merülhet. Természetesen a Focus is új képességekkel bővül: megmutatja, hogy hová tud felmászni, és még több gép felett veheti át az irányítást a segítségével.

Sajnos a Forbidden West a State of Play során sem kapott pontos megjelenési időpontot, sőt a fejlesztők ezúttal a 2021-es céldátum emlegetésétől is tartózkodtak - reméljük, ennek ellenére a Sony továbbra is idei premierrel számol!

87.
87.
KopyAti
Hát ez b@szott jól néz ki!
86.
86.
Ps fanboy
#80: Hát ja, azt bőven hozza, amit egy 2021-es játéknak hoznia kell. De még mindig nem láttuk azt, amit egy új genes, egy hardveren fútó játéknak hoznia kellene. Érthető okokból persze, kovid meg minden. De azért ez még csúszhatna feljebb.
85.
85.
Marcus88
#84: Szerintem a repülős részt a harmadik részre tartogatják.
Én jobban örülnék ha több dinóra lehetne felülni és lehetne használni a rajtuk lévő fegyvereket.
Úgy érzem most juniusban a sony showján megkapjuk a megjelenést és szeptember-októbert tippelek.Ez a játék szerintem már szinte készen van csak csiszolgatják és várják,hogy a sony mikor bólint rá,hogy megjelenjen.
84.
84.
ABorealis27
A repülést, ha lesz benne (legyen :) ), a release date-es bemutatójukra tippelem.
83.
83.
ABorealis27
#81: Az első rész harcrendszere a robotok ellen lett felépítve, emberek ellen ugyanazok a megoldások nem működtek annyira. Ezen sokat dolgoztak, a mostani gameplay első összecsapása, a 3 ember ellen erre mutatott rá. Sokkal jobb közelharci elemek és képességek lesznek.
A víz alatti mozgás is új. Ha tényleg lesz víz alatti harc és nem csak felderítés, az plusz egy új és komplex játékmechanikai elem lesz.
A level design az első részben olyan volt, hogy ami kicsit magasabb építmény, arra kb fel lehetett/kellett mászni. Na most remélem láttad a háttérben azt az 5-6 egymástól nem messze lévő, nagyon magasra kiemelkedő sziklát. Ha ehhez hozzáveszed a sunwing elnevezésű szárnyas, magasan repülő robotdinókat, akkor nem elképzelhetetlen, hogy azokat meglovagolva lehet majd felavatározni a tetejükre.
De ez csak tipp (és kívánság :) ). Mindenesetre csak egy nagyon kicsiny szeletét (vertical slice ugye) mutatták meg a játéknak, kevés robottal, helyszínnel, játékmechanikával, mindennel. Lesz még rá alkalma a marketingeseknek épp elég.
82.
82.
Freeser
Meg azt is hozzáteszem hogy nekem mai napig az első rész is gyönyörű,immerzív,így nem csoda ha hasonlóan szépnek tartom az újjal párhuzamban is.
81.
81.
Freeser
#79: Igazad van neked is,én kérek elnézést. Mert amit leírtál tökéletesen fedi a nextgent. Rosszul álltam ehhez az egészhez, úgyérzem nekem inkább magával a bemutatóval van bajom, vártam valami nagy újítást a játékmenetben az első részhez képest,de hát ez csak egy kis gameplay bemutató volt,nem fognak tudni mindent megmutatni itt. Szóval nem grafikailag,hanem játékmenetben van dlc érzésem,de mondták a videóban is hogy valami nagy rejtélyt megy felkutatni ami segítségére lesz megállítani az ellenséget. Lehet hogy ez fog hozni egy új képességet,talán időutazást a régi korba a gépek előtt,bármi lehet.
80.
80.
Marcus88
#79: Azért lesznek itt még ettől jóval szebbek is a következő években egy ND,SantaM vagy Rockstar fogja megmutatni igazán,hogy mit is lehet kihozni a gépből.
Csak már megy a szőrszál hasogatás egyeseknél,mert azt hitték itt világmegváltás lesz a Horizonnál.
Pedig semmi gond nincs vele,mert látottak alapján a Guerilla hozza azt amit 2021-ben hozni kell egy AAA játéknak.
79.
79.
delphijos
#77: Igazából én azt nem értem hogy mégis mit vársz ? Erősebbek az új konzolok, de egyik se lett superszámitógép. Egy kicsit szebb texturák, nagyobb részletesség , RT, 4K-hoz többször közelebbi felbontás , stabilabb / magasabb franerate , gyorsabb töltés. Ez a realitás. Felesleges isten tudja milyen csodát várni.
68.
68.
Oistrakh01
67.
67.
Cipo3
Csak engem zavart a siklóernyőzés erőpajzzsal? (Vagy legyen az bármi)
66.
66.
Cipo3
#47: Nem igazán tudod mi az a kromatikus aberráció egy számítógépes játékban az lehetetlen. Kb mintha arról panaszkodnál, hogy Aloy olyan büdös volt, mert nem fürdött 3 éve, hogy nem tudtad végignézni a trailert.

Kamerák olcsó lencséjén a fény úgy törik meg, hogy a különböző színspektrumok máshova érnek célba. S lesz a tárgynak egy kék vagy vörös kontúrja. Ez általában éles fénykülönbségnél jelentkezik. Fehér világos égbolt és fekete faág. De mivel itt nincs lencse ez nem történik meg. Szóval valamivel kevered a fogalmat.
65.
65.
Aanash
Ez így baszó volt, de ugye a játèknak ez csak egy picike rèsze. A többivel mi a helyzet?
Változatosság hogy áll?
64.
64.
#57: Akkor nem gáz, ha megbaszták őket. Igaz történet lehet, hogy nem maradt le senki semmi jóról.
63.
63.
DragonBleacPiece
Röhejesen fogok hangzani, de istencsászár király és örülök hogy ez megjelenik ps4-re, eddig nem is tudtam. Ugyanúgy vagyok a hzdvel is mint a niohval, a második résztől új sztorit és finomhangolást várok csak az első részhez képest, és eddig minden arra utal hogy ez így is van. Elképesztően jó lesz ez, a harc már az 1-ben is annyira kielégítő volt, (főleg mikor a robotokról lelövöm darabonként a páncélokat, vagy mikor a nagy bogárszerű valamik energiapajzsa mögé sikerült odalőni) de itt látszik a videón hogy überelték még azt is, biztos vagyok benne hogy a sztori is nagyon jó lesz, olyan tipikus sci-fi/fantasy könyvbe illő.
62.
62.
pécégémer
#61: Köszi most már nem lesznek álmatlan éjszakáim ;)
61.
61.
Marcus88
#58: Megnyugodhatsz a ps4 maximális erőforrásához mérten fog futni.
Ha csak úgy fog kinézni,mint az első rész már az is jó lenne,de attól biztosan szebb lesz.
59.
59.
Tibi80
Mondjuk arról nem szól a fáma, hogy belsős Sony stúdiós game révén lesz e benne végre magyar felirat,.mert az sokat dobna azon a részén, hogy sokat szövegelnek..akkor legalább legyen magyarosítva... ☺️
58.
58.
pécégémer
Nagyon bízom benne, hogy a PS4-es verziót nem butítják le. Emlékszem, amikor az előző generációváltáskor kijött a cod új része meg nem mondom melyik, és olyan szarul nézett ki xbox360-on, az előző részhez képest (nyilván xboxone-on meg 10x jobban), hogy éltem a gyanúperrel azzal kapcsolatban, hogy így próbálják a kedves játékosokat ráerőltetni, hogy dobják a régi konzolt.
Nekem top 10-ben benne van a Horizon Zero Dawn, már ahogy írtam előzőleg, egyike volt azoknak a játékoknak, amit teljes áron vettem és platinára végigtoltam. Dátum van már esetleg?
57.
57.
Guba32
#53: Ha ez megnyugtat nem a szórakoztató trollkodás volt,hanem alja suttyóság...
56.
56.
Oistrakh01
Ezért kár volt dobniuk a killzonet...
55.
55.
Chdz
Magasabb textúra, LoD, de fozikai interakció a füvön nincs, mint PC-n.. Mivan elfogyott a draw call rája? :D A története erős pozitívum, de a többi azért nem valami op.. Hátha több lesz, mint a Zeroka.
53.
53.
kryszisz
Ahh, kimaradtam a buliból, rohadt délelőttös szak :'(
52.
52.
Guba32
#51: Te a játékról írtál...:)
51.
51.
Ooorky
#49: Legszebb, hogy az én kommentem bent maradt XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...