Elhunyt a Syberia-sorozat atyja, Benoît Sokal

A múlt héten hosszú betegséget követően elhunyt a Syberia-sorozat megálmodója, Benoît Sokal. A művész a halálát megelőző hónapokban is a kalandjáték-széria következő felvonásán dolgozott.

Május 28-án elhunyt Benoît Sokal, belga képregényrajzoló és a Syberia-sorozat atyja. A művészt 66 éves korában érte a halál, a Microïds közleménye szerint hosszú betegséget követően.

Sokal a hetvenes évek végén kezdett el képregényeket rajzolni az À Suivre magazin számára, az első sikersorozata az Inspector Canardo volt egy detektív kacsával a főszerepben. Innen emelt át egy történetet az első kalandjátékához, a Microïds kiadásában megjelent Amerzone-hoz, amelyben egy újságírót kísérhettek el a játékosok a Dél-Amerikába, hogy bebizonyíthassa egy kihaltnak hitt madár létezését.

Sokal áttörését végül a 2002-ben indult Syberia-sorozat hozta meg, amely annak ellenére lett sikeres, hogy a kalandjátékok műfaja igen sokat veszített a népszerűségéből azokra az évekre. Az úriember pályafutását innentől kezdve a Syberia határozta meg: noha volt egy kitérője, és alapított egy saját fejlesztőcsapatot (ez volt a White Bird Productions), 2017-ben elkészülhetett a Syberia nem túl jól sikerült harmadik része, és a halálát megelőző hónapokban is az újabb folytatáson, a Syberia: The World Before-on dolgozott.

Nyugodjon békében!

5 komment - szólj hozzá!