Far Cry 6 - a játék politikai üzenetéről

  • Írta: szlav
  • 2021. június 1.
  • Hír
Link másolása
Az elmúlt napokban látványos hullámokat keltett Navid Khavari kijelentése, a Far Cry 6 narratív igazgatója ugyanis azt állította, hogy a játék nem tesz politikai állásfoglalást. Khavari most pontosított a félreérthető kijelentésén.

A Far Cry 6 le sem tagadhatná, hogy a történetét és annak körítését a Karibi-térség és Dél-Amerika gerillaforradalmai ihlették, a TheGamer interjújában azonban Navid Khavari, a játék narratív igazgatója határozottan azt állította, hogy a képzeletbeli Yara szigetén játszódó sztori nem tesz politikai állásfoglalást Kuba jelenlegi helyzetéről. Az úriember kijelentését vegyes fogadtatás érte, számos olvasó felvonta a szemöldökét rajta, Khavari így a Ubisoft blogján végül hivatalosan is megszólalt az érzékeny üggyel kapcsolatban.

Az úriember némileg pontosította a korábbi kijelentését, beismerve azt, hogy a játékot valóban az 1950-és és 60-as évek forradalmai ihlették, ami nem csupán a történetben, de annak karaktereiben is reflektálódik. Ennek ellenére aki egy határozott, egyoldalú állásfoglalást keres Kuba politikai helyzetével kapcsolatosan, az nem fogja ezt megtalálni a játékban. Khavari szerint az írói csapat a komplex, súlyos társadalmi témákat könnyed humorral próbálta egyensúlyozni - ez mindenki számára egyértelmű lehet, aki csak látta a játék előzőheti bemutatóját

Ennek ellenére a stúdió nem fél komolyabban is beleállni a napjainkban releváns témákba, legyen szó a fasiszta lelkület felemelkedéséről, az imperializmus árnyoldalairól, a rabszolgaságról, a szabad választások fontosságáról vagy éppen az LMBTQ+ jogokról - mindezt persze Yara kontextusában.

Legkorábban ősszel tudhatjuk meg, hogy mi sül ki az említettekből, hiszen a Far Cry 6 október 7-én érkezik PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

6.
6.
br1Koo
#4: Mert a Fortnite generációnál ez már komolynak számít.
4.
4.
markoci555
rá lehet borítani akármire a valósággal akármilyen összefüggés a véletlen műve szöveget ha akárkinek baja van ezzel, de ez a poénkodós irány nagyon nem kéne, nem volt jellemző a far cry-ra, miért pont most, egy ilyen komolyabb alapszituációnál rontanak így bele?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...