CD Projekt: vitte a profitot a Cyberpunk 2077

A CD Projekt RED is közzétette a legutóbbi pénzügyi helyzetjelentését, az év első negyedén pedig már erősen érződik a Cyberpunk 2077 negatív fogadtatása. Habár a cég nem lett veszteséges, a profitot így is jócskán vitte a javítások költsége.

Ahogy azt már mi is említettük a korábbi írásainkban, a Cyberpunk 2077 fiaskója a CD Projekt RED idei számain fogja magát éreztetni igazán, erről tanúskodik, hogy míg 2020-ra még látványos üzleti jelentést tudott felmutatni a lengyel fejlesztőcég, az idei év első negyedében már sokkal visszafogottabb eredményei voltak.

Oké, bevételfronton éppenséggel rekorddal zárt a csapat, és 53,9 millió dollár forgalmat könyvelhetett el az április előtti időszakra, ez azonban csak 2 százalékos javulást, vagyis lényegében stagnálást jelent éves szinten. A CD projekt a tavalyi év hasonló időszakában rengeteget profitált a pandémiából, a netflixes The Witcher-sorozatból és a The Witcher 3 Switch-portjából, idén azonban már nem szerepelt olyan jól a The Witcher-franchise, a Cyberpunk 2077 pedig épphogy ellensúlyozni tudta a kieső bevételeket. Az új játék kapcsán nem is közöltek friss eladási adatokat, mindössze annyit tudtunk meg, hogy a játékosok főleg a PC-s és xboxos verziók digitális kiadásait keresték.

A Cyberpunk 2077 egyébként a leglátványosabban a CD Projekt nyereségének tett be: habár a fejlesztőcég az első negyedéve nem fordult veszteségbe (sőt), a profit így is 65 százalékkal, 8,87 millió dollárra csökkent. A lengyelek elismerték, hogy a nyereségességük alacsonyabb volt a szokásosnál, ez pedig a jövőbeli projektjeik fejlesztési költségeivel, illetve azzal magyarázható, hogy a Cyberpunk 2077 folyamatos javítása többletkiadással járt.

33 komment - szólj hozzá!