Overboard! - hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot

Gyakorlatilag előzetes jel nélkül jelentette meg tegnap legújabb játékát az Inkle. Az Overboard! egy nyomozós játék, amelyben férjünk gyilkosát igyekszünk megtalálni – a csavar az, hogy mi vagyunk az elkövető, és épp másra próbáljuk kenni.

A 80 Days, a Heaven's Vault vagy a Pendragon mögött álló Inkle legújabb játékát nehezen láthattuk előre, hacsak nem adtunk hitelt egy direkt április 1-jén élesített tweetnek. Mindenesetre az Overboard! tegnap különösebb csinnadratta nélkül megjelent, a feladatunk pedig az benne, hogy felgöngyölítsünk egy visual novel-köntösbe öltöztetett gyilkosságot.

A bűntény egy óceánjárón történt, amely nyolcórányira van bárminemű parttól. A mi dolgunk, hogy megtaláljuk a tettest – pontosabban, hogy rábizonyítsuk valakire a gyilkosságot, ugyanis a valódi elkövetők mi magunk vagyunk, és szeretnénk megúszni a dolgot.

A fejlesztők ígérete szerint sokszorosan újrajátszható ez a játék (körönként 30-40 perccel számolhatunk), és más visual novelekhez képest a karakterek ezúttal mozognak és hallgatóznak is, sőt a saját tervük is megvan, így érdemes nyitott szemmel és füllel járnunk, hogy szabad emberként távozhassunk, amikor befut a kikötőbe a hajó.

Az Overboard! PC-n, Nintendo Switchen és iOS-eszközökön érhető el.

2 komment - szólj hozzá!