Önálló stúdió lett az Astro's Playroom csapata

  • Írta: szlav
  • 2021. június 4.
  • Hír
Link másolása
Az Astro's Playroom és az Astro Bot: Rescue Mission fejlesztőcsapata, a Team Asobi eddig a SIE Japan Studio különítményeként készítette a játékait, most azonban önálló fejlesztőstúdió vált belőlük.

A PlayStation apró kabalarobotjai minden PS5-tulajnak ismerősek lesznek, hiszen az Astro's Playroom gyakorlatilag előtelepítve érkezik az újgenerációs konzolon. A PlayStation VR játékosai is találkozhattak már az aranyos figurákkal, hiszen az Astro Bot: Rescue Mission a mai napig a platform egyik legnagyszerűbb játéka. A jó hír pedig az, hogy valószínűleg nem most láttuk utoljára a konzol fedele alatt lakó robotokat vagy hozzájuk hasonló jópofaságokat, a Team Asobi ugyanis nemrégiben önálló fejlesztőstúdióvá avanzsált.

A tokiói stúdió eddig ugyanis csupán a Sony Japan Studio egy kisebb különítménye volt, amely arra szakosodott, hogy remek demószoftvereket készítsen a konzolcsalád legújabb technológiai vívmányaihoz - vagyis a VR-szemüveghez, illetve a DualSense kontrollerhez. A bejelentés szerint az immáron önállóan funkcionáló csapat célja nem változik meg, a feladatuk továbbra is az lesz, hogy életre keltsék a PlayStation varázserejét, de a minden korosztálynak szóló mókás játékaik mostantól jóval nagyobb kiszerelésben is napvilágot láthatnak majd.

A témában érdemes elolvasni a korábbi hírünket, amely arról szólt, hogy a Sony hogyan építette le a Japan Studio fejlesztői részlegét - már akkor is arról lehetett hallani, hogy az Asobi kiváltságos helyzetben van a japánoknál.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...