Tovább szivárog az új Battlefield

Ideje lenne már hivatalosan is leleplezni az idei Battlefieldet, hiszen a rengeteg leaknek köszönhetően lassan már nem lesz mit bemutatni. Újabb képekkel és infómorzsákkal jelentkeztek a szivárogtatók.

Tom Henderson, a Call of Duty- és Battlefield-széria jól ismert szivárogtatója napról napra újabb apróságokkal jelentkezik a napokon belül bemutatkozó új Battlefield kapcsán. Eddig is számos képet és érdekes részletet tudhattunk meg a játékról (ezekről korábban mi is beszámoltunk), a napokban pedig napvilágot látott egy újabb adag screenshot és számos egyéb érdekesség. Mint mindig, az itt látott/olvasott újdonságokat érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen azok nem hivatalos forrásokból érkeztek.

Először is vegyük szemügyre azokat a képeket, amelyek vélhetően a játék egy igen korai alfaverziójából lettek kiollózva! Ha egy dologban biztosak lehetünk, az az, hogy látvány terén a DICE csapata biztosan nem fog csalódást okozni, így azt ajánljuk, hogy a képeket nézve koncentráljatok inkább azok tartalmára, mintsem a vizuális megvalósításra - a végtermék biztosan másképp fest majd.


A képek kapcsán Henderson megemlítette, hogy a Battlefield 4 egyik nagy dobása, a Levolution ismét visszatér majd, vagyis az online küzdelmek kellős közepén alaposan átalakulhat a csatatér az összeomló épületeknek vagy a természeti katasztrófáknak köszönhetően. Ez, a dinamikusan változó időjárás és a napszakváltozás gondoskodik majd arról, hogy igazán változatos legyen a meccsek hangulata.

Az új epizód, melyet többen Battlefield 2042-nek neveznek, nagyobb hangsúlyt fektethet majd a csapatalapú játékra. Az eddig ismerős személyre szabható kasztok megmaradnak, a harctéren azonban lehetőséget kapunk arra, hogy néhány gombnyomással átalakítsuk az adott felszerelésünket (például új optikát helyezhetünk a kezünkben lévő fegyverre). A hírek szerint bemutatkoznak majd az úgynevezett specialisták is, akik a hagyományos katonáktól eltérő különleges harcosok lesznek. Itt nem feltétlenül a Battlefront-féle hősegységekre kell gondolnunk, a specialisták ugyanis nem lesznek erősebbek a többieknél, de rendelkeznek majd egy-két különleges kütyüvel, amelyek fontos szerepet játszhatnak a csapatjáték során.

További jó hír, hogy amennyiben igaznak bizonyulnak a szivárgások, már akár június végén próbát tehetünk az anyaggal. Az persze egyáltalán nem lenne meglepő, ha az EA és a DICE egy nyílt bétával tesztelné (és hype-olná fel) a játékot, de úgy tűnik, erre akár a vártnál sokkal korábban is sor kerülhet.

Végül pedig zárjuk a mai érdekességeket egy kódolt üzenettel! Ezúttal hivatalos anyagról van szó, az EA és a Battlefield közösségi médiaoldalai a napokban a fentihez hasonló rejtélyes üzeneteket küldtek számos streamernek, youtubernek és egyéb influencereknek. Az így közös erővel összeillesztett egész a következő, kissé töredezett irományt tartalmazta:

"Néhányan haza szeretnétek térni - ez a legemberibb ösztön. Fájó szívvel el kell árulnom az igazságot. Nincs már hazátok, ahova visszatérhetnétek. Fel kell tennünk magunknak a kérdést: végleg beletörődünk a sorsunkba, vagy merünk küzdeni egy szebb világért? Ha el tudsz sütni egy fegyvert, ha el tudsz látni egy sebet, ha képes vagy a pusztításra -- akik nem képesek -- szükségünk van rád. A háború jelenti az egyetlen hazautat."

Szerencsére már nem kell sokat várnunk arra, hogy az EA hivatalosan is leleplezze az új Battlefieldet, jövő hét szerdán, délután 4 órakor ugyanis megérkezik az első előzetes. Erről természetesen mi is azonnal értekezünk majd.

8 komment - szólj hozzá!